Hlavní obsah

Liverpool uveřejnil plán vítězné trasy městem. Pozvednou Reds jednu z trofejí?

Liverpool/Praha

Neříkej hop, dokud nepřeskočíš! Tímto heslem se v Liverpoolu řídit nehodlají. Městská rada uveřejnila datum i plán tras pro případ, že Reds získají jednu z trofejí. Nebo rovnou obě! Nedělní závěrečné kolo rozhodne o vítězi Premier League, Kloppovi svěřenci ale musí doufat v zaváhání vedoucího Manchesteru City. Finále Ligy mistrů je pak v plánu 1. června a podle analytiků je Liverpool horkým favoritem.

Sestřih 2. semifinále Ligy mistrů Liverpool - BarcelonaVideo: O2 TV Sport

 
Článek

Poté, co Liverpoolští dokázali zvrátit nepříznivý vývoj semifinálového dvojzápasu s Barcelonou šokujícím vítězstvím 4:0 na Anfield, začali si fotbalisté Reds směle brousit zuby na celkový triumf v soutěži. Město už dokonce zveřejnilo plán trasy pro případ, že se jim podaří nad hlavu pozvednout vysněný pohár.

Datum a plán cesty mají v Liverpoolu připravený i pro případ, že se k nim fotbalová štěstěna přikloní už tuto neděli, kdy je na programu závěrečné kolo ostrovní ligy. V ní ale tým, který se nikdy nevzdává, ztrácí na City jeden bod a aby si mohl užít mistrovské oslavy, potřebuje zvítězit a zároveň doufat v zaváhání Manchesteru.

Foto: Phil Noble, Reuters

Radost lavičky Liverpoolu během druhého semifinále Ligy mistrů s Barcelonou.

A jak vyhlídky Reds vidí analytici? Podle specializovaného serveru Fivethirtyeight.com, který pro výpočet šancí jednotlivých týmů používá takzvaný Soccer Power Index (SPI), jsou Liverpoolští horkými favority finále Ligy mistrů. Možnost, že budou vítězem, je podle tohoto indexu 71 %. Což ale neplatí o domácí soutěži. V ní mají svěřenci Jürgena Kloppa šanci na titul pouze 12 %. Kdo jiný než oni by ale po úterní odvetě s Barcelonou měli věřit na zázraky.

Vítěznou cestu šampionů si obyvatelé Liverpoolu užili naposledy v roce 2005, kdy v památném finále Ligy mistrů otočili Reds nepříznivý vývoj utkání proti AC Milán. Z 0:3 tehdy vyrovnali na 3:3 a poté triumfovali na penalty. Oslavy si tehdy užívali na vlastní kůži i Milan Baroš s Vladimírem Šmicerem. Na titul v Premier League čekají na Anfield ještě mnohem déle. Mistry byli naposledy v sezoně 1989/90.

Reklama

Související témata: