Hlavní obsah

Fanoušci City si užili obhajobu titulu. Velkolepou oslavou před stadionem a pivní sprchou pro legendu United

Fotbalisté Manchesteru City nepřipustili komplikace v cestě za obhajobou titulu a v nedělním závěrečném kole Premier League jednoznačnou výhrou 4:1 na hřišti Brightonu odsoudili pronásledovatele z Liverpoolu k druhému místu. Bývalá hvězda United Gary Neville se cestou z televizního studia musel vypořádat s pivní sprchou slavících příznivců Citizens. Navrátivší fotbalisté City pak titul oslavili se svými fanoušky velkolepou show před Etihad Stadium.

Sestřih zápasu Premier League: Brighton - Manchester CityVideo: DIGI CZ , DIGI CZ

 
Článek

Když Glenn Murray z Brightonu otevřel ve 27. minutě skóre zápasu, vypadalo to, že Liverpool by se mohl dočkat dalšího zázraku. Jenže City ještě do poločasu výsledek otočilo a další dvě branky v druhém dějství rozhodly o tom, že Citizens letos získali čtvrtý titul z posledních osmi let.

Hráči si mistrovské radosti užívali už během letu zpět do Manchesteru. Fotbalisté na sociálních sítích zveřejnili záběry zpívajícího letadla. Když tým dorazil před Etihad Stadium, čekalo na ně obří pódium a připravená velkolepá show. Mistři se tak mohli naplno pustit do bujarých oslav, které se ulicemi Manchesteru nesly dlouho do rána.

Pivní sprchu si ještě před stadionem v Brightonu užil bývalý fotbalista a hvězda Manchesteru United Neville. Slavící fanoušci městského rivala na něj nejprve vulgárně pokřikovali, po chvíli ho dokonce zasáhlo několik kelímků s pivem. Neville se paradoxně v průběhu sezony několikrát nechal slyšet, že titul přeje raději fotbalistům City než nenáviděnému Liverpoolu.

Někteří z příznivců City se čtyřiačtyřicetiletého Nevilla snažili bránit. Nic mu to ale nebylo platné. Angličan odehrál za United více než 400 utkání a pro některé fanoušky blankytně modrých je to dostatečný důvod k nenávisti. Bez ohledu na to, co v průběhu sezony Neville o svěřencích Josepa Guardioly říkal, nebo neříkal.

Reklama

Související témata: