Hlavní obsah

City přicházejí o svého kapitána. Kdo ho nahradí?

Manchester/Praha

Dovedl City k obhajobě titulu. A nejen to, navrch přidal zisk FA Cupu i League Cupu a klub z Manchesteru se tak zapsal do historie. Teď ale Vincent Kompany odchází a v City tak po kapitánovi, který v neděli uvedl, že bude působit jako hrající manažer Anderlechtu, zůstane obrovská díra. Kdo ji zacelí?

Foto: Rui Vieira, ČTK/AP

Kapitán Kompany odchází z Manchesteru City. Kdo jej na postu stopera nahradí?

Článek

Podle serveru Daily Mail je jasnou jedničkou mezi adepty, kteří by mohli Kompanyho nahradit, Harry Maguire. Ten ale momentálně působí v Leicesteru, kde v září podepsal nový pětiletý kontrakt, a podle britského webu ho Lišky nebudou chtít hned tak pustit.

Žádné diskuze o podmínkách, za kterých by byl klub ochoten nechat svého hráče odejít, prý ještě v Leicesteru neproběhly, ale předpokládá se, že celek z Manchesteru by musel nabídnout pořádně tučný obnos, aby anglického reprezentačního stopera získal.

Foto: Twitter: Harry Maguire

Nahradí Kompanyho Harry Maguire?

Dokonce je údajně možné, že cena za Maguira by mohla přesáhnout 75 milionů liber (asi 2,1 miliardy korun), tedy sumu, za kterou Liverpool získal ze Southamptonu jiného ceněného stopera, Virgila van Dijka, a která je nejvyšší sumou v historii fotbalu, za kterou byl zakoupen obránce.

Manažer Citizens Pep Guardiola po posledním vzájemném zápase jeho svěřenců a Leicesteru konaném na začátku května (1:0 pro City) nešetřil směrem ke střednímu obránci Lišek chválou. Sám hráč podepsal nový kontrakt v Leicesteru loni v září, v době po vydařeném světovém šampionátu a poté, co se spekulovalo o velkém zájmu Manchesteru United o jeho služby.

Reklama