Hlavní obsah

Jsem smutný, že se toho můj táta nedožil, lituje mladík po vysněném přestupu do United

Splnil si svůj dětský sen. Jen pár dní před tím ale přišel nečekaně o svého otce. Jednadvacetiletý fotbalový talent Daniel James se stal ve středu první letní posilou Manchesteru United. Do jednoho z nejslavnějších anglických klubů přestoupil ze Swansea za 15 milionů liber (téměř 433 milionů korun). Vzhledem k nečekané ztrátě se v něm ale mísí emoce. Do přípravy týmu z Old Trafford se mladík kvůli rodinné tragédii zapojí později.

Foto: Sport.cz

Fotbalista Daniel James se svým otcem.

Článek

Křídelní útočník James přestoupil k Rudým ďáblům z druholigové Swansea. „Jsem plný hrdosti, je to neuvěřitelný moment pro mě i celou mou rodinu," řekl při podpisu nového kontraktu velšský reprezentant.

„Je to jeden z nejlepších dnů mého života a obrovská výzva na kterou se těším, jsem ale naplněn smutkem z toho, že se toho nedožil můj otec," nechal se slyšet jednadvacetiletý talent, kterému jen pár dní před vysněným přestupem přišel o tátu, jenž náhle zemřel.

Manchester dal své nové hvězdě čas na to, aby se s nečekanou ztrátou mohla společně s rodinou vyrovnat. Do přípravy United se proto James připojí později. Stejně se zachovala i velšská reprezentace.

James podepsal s Manchesterem pětiletý kontrakt s následnou opcí. Velšan debutoval ve Swansea v únoru minulého roku. V 38 soutěžních zápasech nastřílel pět branek. V reprezentačním dresu si odbyl premiéru v listopadu, v březnu rozhodl kvalifikační duel o Euro 2020 proti Slovensku jedinou trefou zápasu.

Reklama