Hlavní obsah

Hráč z Arsenalu čelil rasismu! Rozhozený mladík opustil hřiště v slzách

Bochum/Praha

Nepříjemná situace se odehrála během přípravného utkání mezi německou Bochumí a švýcarským celkem St. Gallen. Hráč Bochumi, Jordi Osei-Tutu, který v současné době hostuje v druholigovém německém celku z Arsenalu, čelil urážce s rasistickým podtextem, kterou mu adresoval jeden z protihráčů.

Foto: Twitter

Jordi Osei-Tutu byl během přátelského utkání Bochum - St. Gallen terčem rasismu ze strany soupeře. Hřiště opustil v slzách ještě před poločasem.

Článek

Podle serveru talksport.com zaslechl 20letý hráč drsné poznámky soupeře na svoji adresu během zápasu. Mladík vypadal viditelně rozčileně a celá situace eskalovala ještě před poločasem, kdy v slzách opustil hřiště.

„Jsem velmi zklamaný tím, co se stalo," řekl k incidentu Osei-Tutu. „Nikdo by neměl být předmětem diskriminace a je vážně těžké pochopit, jak se profesionální fotbalista může takhle chovat," uzavřel.

Za hráče se klub, ve kterém mladík hostuje, okamžitě postavil s tím, že celý incident bude dále prošetřen a klub je připravený učinit další kroky.

Mladého fotbalistu pak podpořil i jeho domovský klub, Arsenal, který vydal k celému případu prohlášení. „Rasismus nemá v naší hře místo a netolerujeme jakékoli formy diskriminace," rezolutně odsuzuje londýnský klub, co se stalo.

„Každý z klubu stojí za tebou, Jordi," shodují se Bochum i Gunners.

Švýcarský klub vše vyřešil pohovorem s hráčem, který se měl údajně provinit a jehož jméno nebylo zveřejněno. Dál prý ovšem nebude klub podnikat žádné kroky.

"Naši hráči se k sobě chovají s respektem bez ohledu na původ, barvu pleti nebo náboženství. Hráč, který byl do incidentu zapojen, klub ujistil, že se v utkání proti Bochumi držel této klubové filozofie," uvedl švýcarský celek a odsoudil jakékoli formy rasismu a diskriminace.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.