Hlavní obsah

Historická událost! Bitvu Liverpoolu s Chelsea o Superpohár budou rozhodovat ženy

Istanbul

Až proti sobě ve středu 14. srpna vyběhnou v Istanbulu na stadionu Besiktase ve finále Superpoháru UEFA fotbalisté Liverpoolu a Chelsea, dojde na historickou událost. Utkání mezi úřadujícími šampiony Ligy mistrů a Evropské ligy totiž budou řídit výhradně ženy. Až dosud zástupkyně něžného pohlaví žádný zápas organizovaný Evropskou fotbalovou unií, který má rozhodnout o vítězi jakékoliv trofeje, nepískaly.

Foto: Profimedia.cz

Francouzka Stéphanie Frappartová bude jako hlavní rozhodčí řídit zápas Liverpoolu s Chelsea.

Článek

Hlavní sudí byla jmenována pětatřicetiletá Francouzka Stéphanie Frappartová, na čarách jí budou pomáhat krajanka Manuela Nicolosiová a Irka Michelle O’Nealová. Stejný trojlístek před necelým měsícem řídil finále mistrovství světa žen mezi Spojenými státy americkými a Nizozemskem. Čtvrtým rozhodčím bude Turek Cüneyt Cakir.

„Mnohokrát už jsem řekl, že potenciál ženského fotbalu nemá žádné hranice, a jsem nadšený, že řízením Superpoháru byly pověřeny právě tyto tři ženy,“ prohlásil slovinský předseda UEFA Aleksander Čeferin.

Frappartová už má s řízením mužských profesionálních zápasů zkušenosti, v dubnu letošního ročníku se stala první ženou, která pískala zápas nejvyšší francouzské soutěže mezi Amiensem a Štrasburkem. V nadcházející sezoně má v Ligue 1 působit jako hlavní sudí pravidelně.

„Klademe maximální důležitost na rozvoj ženského fotbalu ve všech oblastech. Věřím, že schopnosti a zanícení, které Stéphanie během své kariéry ukázala, poskytnou inspiraci milionům dívek a ženám po celé Evropě a ukážou jim, že pro dosažení snu by neměly být žádné zábrany,“ dodal Čeferin.

Reklama

Související témata: