Hlavní obsah

Jamesova parádní premiéra za United. Svůj gól poslal do nebe zesnulému otci

Manchester/Praha

Splnil si svůj dětský sen. První kolo anglické Premier League si pro fanoušky připravilo nedělní šlágr mezi Manchesterem United a Chelsea a snový debut si v něm připsal jednadvacetiletý Velšan Daniel James, který navyšoval v závěru zápasu na konečných 4:0. Svou trefu poslal do nebe zesnulému otci.

Foto: Jason Cairnduff, Reuters

Velšský fotbalista Daniel James se raduje z premiérové trefy v Premier League.

Článek

Na hřišti byl teprve sedm minut, svůj pobyt na hrací ploše ale dokázal proměnit v srdceryvný příběh. Jeho první zápas za United snad nemohl dopadnout lépe. Když pečetil gólovou trefou skóre zápasu na konečných 4:0 pro domácí, bylo jasné, komu svou branku věnuje.

Jeho paže mířily vzhůru k nebi za otcem, který v létě nečekaně zemřel. Jen pár dní předtím, než zástupci United jednadvacetiletému Jamesovi nabídli vysněnou smlouvu.

„Léto pro něj bylo nahoru-dolů. Musí být hrozně hrdý na to, že se dnes dokázal střelecky prosadit," řekl na adresu Jamese kouč Rudých ďáblů Ole Gunnar Solskjaer.

James přestoupil na Old Trafford z druholigového Swansea. S Manchesterem podepsal pětiletý kontrakt s následnou opcí. V dresu Swansea v 38 soutěžních zápasech nastřílel pět branek. V reprezentačním dresu si odbyl premiéru v listopadu, v březnu rozhodl kvalifikační duel o Euro 2020 proti Slovensku jedinou trefou zápasu.

Reklama

Související témata: