Hlavní obsah

Kontroverzní pravidlo o ruce má vyřešit brexit, šokuje slavný kouč

Londýn

Diváci úterní debaty televize Sky Sports se stali svědky bizarního výroku Iana Hollowaye. Někdejší kouč Queens Parku, Millwallu, Crystal Palace, Blackpoolu či Leicesteru je momentálně expertem ve fotbalovém vysílání soukromé televizní stanice. A když dostal prostor vyjádřit se ke kontroverznímu pravidlu o ruce, mnozí se nestačili divit. „Doufám, že se dostaneme pryč. Brexit. Protože to je to, pro co lidé hlasovali, aby nám nikdo nemohl říkat, jak máme dělat svou hru,“ uvedl 56letý expert.

Foto: Profimedia.cz

Známý anglický fotbalový trenér Ian Holloway.

Článek

Nové pravidlo umožňuje videorozhodčímu přezkoumat, zda se před vstřelením gólu hrálo rukou ze strany útočícího hráče. To by samo o sobě ještě nebylo až tak kontroverzní. Největší vlnu kritiky totiž vyvolává skutečnost, že branka pak má být odvolána i v případě, že k zásahu horní končetinou dojde neúmyslně.

Za neúmyslnou ruku totiž pravidlo trestá jen útočícího hráče. Kdyby stejným způsobem míč škrtl o ruku bránícího fotbalisty, neznamenalo by to automaticky nařízení pokutového kopu.

Takto naposled přišel Manchester City o výhru 3:2 nad Tottenhamem, když právě poslední gól Gabriela Jesuse v nastaveném čase byl následně odvolán kvůli předcházející zjevně neúmyslné ruce Aymerica Laporteho.

Mezi řadou kritiků byl slyšet například záložník Manchesteru City Kevin De Bruyne. „V takové situaci je nemožné vyhnout se zásahu rukou. Jak to jako mohl udělat? Měl si ji uříznout?" zlobil se belgický reprezentant. Trenér Ian Holloway však možná vymyslel účinnější řešení...

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články