Hlavní obsah

Liverpool - Arsenal 3:1Šok na Old Trafford! Liverpool ovládl šlágr s Arsenalem, Chelsea pod Lampardem poprvé vyhrála

Londýn
Aktualizováno

Šok na Old Trafford! Fotbalisté Manchesteru United ve třetím kole anglické ligy opět zahodili penaltu a nečekaně doma prohráli 1:2 s Crystal Palace. Hosté rozhodli v nastavení. Šlágr mezi Liverpoolem a Arsenalem ovládli na Anfieldu domácí Reds a po triumfu 3:1 zůstávají v lize jediným týmem bez ztráty bodu. Chelsea vyhrála 3:2 na hřišti Norwiche a dočkala se prvního vítězství pod vedením trenéra Franka Lamparda. Nováčkovi k bodovému zisku nepomohl ani zásah Teemu Pukkiho, který pátým gólem ve třech úvodních zápasech vyrovnal rekord Premier League.

Foto: Phil Noble, Reuters

Stoper Liverpoolu Joel Matip oslavuje svůj gól do sítě Arsenalu.

Článek
Fotogalerie

Chelsea, která dosud v anglické lize prohrála 0:4 s Manchesterem United, remizovala 1:1 s Leicesterem a v Superpoháru UEFA po remíze 2:2 podlehla Liverpoolu v penaltovém rozstřelu, se v Norwichi ujala vedení už ve třetí minutě díky Abrahamovi. Vzápětí ale vyrovnal Todd Cantwell a také na gól Masona Mounta našli domácí odpověď. Ve 30. minutě vyrovnal Pukki. Pět gólů v úvodních třech startech v anglické ligy dal kromě finského útočníka už jen Pavel Pogrebňak v roce 2012. Potřetí se Chelsea ujala vedení zásluhou Abrahama v 68. minutě, a když Ben Godfrey trefil jen břevno, udržel favorit těsné vítězství.

"Už v předchozích zápasech jsme si za výkon zasloužili větší odměnu, než jsme dostali. Ale dočkali jsme se až teď," řekl v televizním rozhovoru Lampard, který se Chelsea ujal v červenci. Předtím v klubu jako hráč strávil 13 let, získal s ním tři tituly a vyhrál Ligu mistrů.

Foto: Andrew Yates, Reuters

Fotbalista Manchesteru United Marcus Rashford trefil z penalty pouze tyč a Crystal Palace vyhrál na Old Trafford 2:1.

Další zahozená penalta United

Manchester United měl celý zápas převahu, ale góly dávali hosté. Londýnský celek poslal do vedení v 32. minutě Jordan Ayew. Po přestávce sice kopali domácí penaltu, ale Marcus Rashford trefil pouze tyč. United srovnali v 89. minutě díky Danielu Jamesovi, jenže ve třetí minutě nastavení skóroval Patrick van Aanholt a Crystal Palace nad United vyhrál poprvé od roku 1991.

"Dva zápasy, dvě zahozené penalty. Ale i to k fotbalu patří. Důležité je být v situacích, ze kterých můžou být penalty, a čím víc jich bude, tím dřív je začneme dávat," řekl kouč United Ole Gunnar Solskjaer. "Myslel jsem si, že po přestávce jsme se vzpamatovali, ale selhali jsme v zakončení," dodal.

United srovnali v 89. minutě díky Danielu Jamesovi, jenže ve třetí minutě nastavení skóroval Patrick van Aanholt a Crystal Palace nad United vyhrál poprvé od roku 1991. "S poslední pětiminutovkou jsme si měli poradit lépe. Bránili jsme špatně a byli jsme za to potrestáni," uvedl Solskjaer.

Liverpool doma přivítal Arsenal v souboji celků, které jako jediné v prvních dvou kolech neztratily bod. Skóre těsně před přestávkou otevřel Joel Matip a po pauze se dvakrát trefil Muhammad Salah, když nejprve z penalty potrestal hloupý zákrok Davida Luize a pak zakončil rychlý brejk. Za hosty v závěru pouze snížil Lucas Torreira. Liverpool si připsal dvanáctou ligovou výhru za sebou a stanovil nový klubový rekord.

Anglická fotbalová liga - 3. kolo:
Norwich - Chelsea 2:3 (6. Cantwell, 30. Pukki - 3. a 58. Abraham, 17. Mount)
Brighton - Southampton 0:2 (54. Djenepo, 90.+2 Redmond)
Manchester United - Crystal Palace 1:2 (89. James - 32. Ayew, 90.+3 Van Aanholt)
Sheffield United - Leicester 1:2 (62. McBurnie - 38. Vardy, 70. Barnes)
Watford - West Ham United 1:3 (17. Gray - 64. a 73. Haller, 3. Noble z pen.)
Liverpool - Arsenal 3:1 (49. z pen. a 59. Salah, 41. Matip - 85. Torreira)

Reklama

Související témata: