Hlavní obsah

Líbají se a objímají. Nechutné! pobuřuje legendu chování hráčů Liverpoolu a Manchesteru United

Když sám ještě hrával Premier League, už jeho pouhý pohled rozséval v řadách soupeře strach. Irský brousek Roy Keane nikdy nikomu nic nedaroval a každý se mu raději obloukem vyhnul. Dnes už bývalý hráč v roli televizního experta při nedělním šlágru Manchesteru United s Liverpoolem jen nechápavě kroutil hlavou nad chováním svých následovníků.

Foto: Russell Cheyne, Reuters

Fotbalisté Manchesteru United a Liverpoolu po šlágru 9. kola Premier League.

Článek

Mezi United a Liverpoolem historicky panuje obrovská rivalita, atmosféra v tunelu před výkopem tomu však příliš neodpovídala. A právě to přineslo někdejšímu záložníkovi Rudých Ďáblů Keanovi velké rozčarování.

„Chováním hráčů (v tunelu) jsem znechucený. Jdete do války a oni se tam přitom líbají a objímají," ošíval se při pohledu na to, jak vřele se k sobě mají třeba brankáři obou týmů David de Gea a Alisson, Brazilci v dresu United Fred a Andreas Pereira se svými krajany z Liverpoolu Robertem Firminem a Fabinhem. Nebo jak si podávají ruce Angličané Marcus Rashford a Trent Alexander-Arnold.

„Vůbec se na hráče soupeře nedívejte. Jdete proti nim do bitvy!" čertil se při pohledu na předzápasové dění Keane ve studiu televize Sky Sports.

„Samotná hra se zase tolik nezměnila, ale hráči ano. Čeká je válka a oni se spolu objímají. Popovídejte si až po zápase nebo si spolu raději nepovídejte vůbec," prosazoval Ir dál svůj pohled na věc.

Sám se v dobách své aktivní kariéry v tunelu nikdy s nikým moc nebratříčkoval, známý je jeho incident s kapitánem Arsenalu Patrickem Vierou ještě na stařičkém stadionu Highbury v roce 2005.

Nedělní šlágr devátého kola Premier League skončil tak jako jeho předehra - smírně, remízou 1:1.

Reklama

Související témata: