Hlavní obsah

Guardiolův trapas! Popletl si jméno vlastního týmu, pak se vysmál sám sobě

Praha

Poplést si jména týmů? Jasně, stane se. Pokud se však netrefíte ani do celku, který sám trénujete, už je to horší. Přesně to se povedlo legendárnímu kouči Manchesteru City Pepu Guardiolovi. Na úterní tiskové konferenci po vítězství proti Burnley (4:1) totiž svůj tým zaměnil za Bayern Mnichov, tedy za německého giganta, kterého vedl ve svém předchozím angažmá.

Foto: Profimedia.cz

Pep Guardiola na lavičce Manchesteru City

Článek

Kam přijde, tam sklízí úspěchy. Jako hráč zanechal nesmazatelnou stropu v Barceloně, kde se zapsal mezi největší legendy historie. Katalánský velkoklub také vedl ve své první trenérské štaci a vyhrál s ním všechny trofeje, které byly k dispozici.

Ve svém druhém působišti - Bayernu Mnichov - se mu dařilo podobně. Jediné, na co s německým gigantem nedosáhl, byl triumf v Lize mistrů.

A na řadu tak přišel Manchester City, kde působí od sezony 2016/17. Do své sbírky ligových titulů si po tom španělském a německém připsal i anglický. V obou sezonách, které zde od té doby strávil, slavnou soutěž ovládl. A rád by oslavil i hattrick.

Po patnácti kolech jsou však Citizens až třetí, na vedoucí Liverpool ztrácí jedenáct bodů. A tak není divu, že osmačtyřicetiletý kouč příliš důvodů ke spokojenosti nemá. Nic na tom nezměnila ani úterní výhra na hřišti Brunley (4:1).

Na pozápasové tiskové konferenci byl úspěšný kouč myšlenkami zjevně trošku jinde. I když začal nadějně: "Rodri? Hodně nám pomáhá. Právě pro tyto momenty se perfektně pro anglickou ligu hodí," chválil střelce třetí branky svého týmu.

Foto: Lee Smith, Reuters

Pep Guardiola zatím s Manchesterem City na vedoucí Liverpool ztrácí

Pak však novináře hodně překvapil. "Myslím, že Bayern Mnichov... Manchester City koupil..., Bayern Mnichov? Co to, sakra, kecám? Manchester City samozřejmě! Vůbec nevím, na co jsem myslel," smál se nad vlastním omylem španělský kouč.

Bayern Mnichov však v Guardiolově mysli nemusel naskočit jen jako vzpomínka na předchozí angažmá. Média totiž v souvislosti s německým týmem, kterému se v probíhajícím ročníku bundesligy také dvakrát nedaří, zmiňují jeho jméno jako jednoho z adeptů na lavičku.

Reklama

Související témata: