Hlavní obsah

Návrat na Ostrovy? Ibrahimovice si měl vybrat slavný kouč

Londýn/Praha

Míří zpět do Premier League? Rébus ohledně dalšího působiště fotbalového dlouhána Zlatana Ibrahimovice stále není vyřešen. Podle britských médií je ale švédský útočník blízko angažmá v Evertonu. O svého bývalého svěřence ze společného působení v PSG má údajně zájem trenér Carlo Ancelotti. Ten má podle všeho v nejbližších dnech převzít lavičku anglického celku po odvolaném Marcu Silvovi.

Foto: Sport.cz

Italský kouč Carlo Ancelotti a fotbalista Zlatan Ibrahimovic v dobách společného působení v PSG (Archivní foto)

Článek

Ibrahimovic je volným hráčem od ukončení angažmá v americkém Los Angeles Galaxy. V souvislosti s novým působištěm osmatřicetiletého fotbalového bouřliváka bylo skloňováno v poslední době hodně klubů. Nejvíce se mluvilo o AC Milán nebo Manchesteru United. Spekulovalo se ovšem rovněž o Neapoli.

Měl to být právě Carlo Ancelotti, kdo o urostlého útočníka projevoval zájem. Jenže italský stratég po neshodách s majitelem Neapole Aureliem di Laurentisem navzdory postupu do osmifinále Ligy mistrů odešel. Podle britských médií se právě vzhledem k případnému přesunu Ancelottiho k Evertonu otevírá na Ostrovy cesta i pro Ibrahimovice.

Everton ovšem v minulých dnech vydal prohlášení, ve kterých příchod italského kouče nepotvrdil s tím, že o nástupci zatím není rozhodnuto a probíhají jednání. To, jestli se Ancelotti nakonec vydá za Lamanšský průliv zachraňovat Evertonu Premier League a jestli si pro tento úkol s sebou přivede i švédskou fotbalovou legendu, tak zřejmě rozhodnou nejbližší londýnská jednání.

Věhlasný kouč Ancelotti a fotbalový světoběžník Ibrahimovic se znají ze společného angažmá v Paris Saint-Germain v sezoně 2012/13. Švédský snajpr odehrál v tomto ročníku 34 ligových zápasů, ve kterých vstřelil 30 branek. Pro Pařížany z toho byl titul po dlouhých devatenácti letech.

Reklama

Související témata: