Hlavní obsah

Další zájemce o Součka. O oporu sešívaných se uchází klub z Premier League!

Londýn/Praha

Přestupové spekulace ohledně Tomáše Součka nabírají na obrátkách. O fotbalistu pražské Slavie se kromě Monaka zajímá i West Ham United. S informací přišel v pátek server football.london. Podle ostrovních médií chce 17. klub Premier League klíčového hráče úřadujících českých šampionů na hostování s následnou opcí.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Slávista Tomáš Souček se raduje po proměněné penaltě proti Teplicím.

Článek

Souček má ve smlouvě výstupní klauzuli v hodnotě 15 milionů eur (asi 377 milionů korun). Ve středu se v českých médiích objevila překvapivá informace – aktivovat tuto doložku je ochotné Monako. Ve hře jsou ale zjevně další zájemci. Ve středu pole by si čtyřiadvacetiletého českého reprezentanta dokázali představit také Kladiváři.

Server football.london přišel s informací, že Slavia si své eso cení na 25 milionů eur (asi 629 milionů korun), britští novináři ale zároveň dodávají, že reálná cena za případný přestup by se při jednáních měla točit zhruba kolem poloviční částky.

Londýnský celek v minulé sezoně skončil na desátém místě tabulky. V letošním ročníku ale čelí vážné herní krizi, od konce září si připsal v 18 zápasech pouze dvě výhry a patří mu 17. příčka se stejným počtem bodů jako mají dva celky pod ním na sestupových pozicích.

Podle serveru hammers.news je na středové duo Kladivářů Mark Noble, Declan Rice velký tlak. Kouč David Moyes má na jejich pozici v rezervě navíc jedinou alternativu v podobě Carlose Sáncheze. Se službami třiatřicetiletého Kolumbijce prý zástupci West Hamu ale spokojeni nejsou.

Otázkou zůstává, jestli by Kladiváři byli ochotni poslat do Prahy za oporu Slavie požadovanou částku proto, aby Souček kryl záda reprezentačnímu defenzivnímu záložníkovi Riceovi. Zřejmě i proto West Ham nabízí sešívaným lukrativní hostování s následnou opcí.

Slavii v zimním přestupovém období opustili Milan Škoda, Josef Hušbauer a Mick van Buren. Množící se spekulace ohledně odchodu Součka naznačují, že by rodák z Havlíčkova Brodu mohl zmiňovanou trojici následovat. Sešívaní vedou ligu o 16 bodů před druhou Plzní. Lídra FORTUNA:LIGY navíc čeká na jaře pouze 15 soutěžních zápasů. Zdá se, že k dlouho očekávanému odchodu tahouna zálohy je nyní ideální příležitost.

Reklama

Související témata: