Hlavní obsah

Mourinho řádil. Radost z chycené penalty vystřídal výbuch vzteku

Londýn/Praha

Trenér Tottenhamu Hotspur José Mourinho předvedl ve 25. kole anglické Premier League proti Manchesteru City jeden ze svých pověstných výstupů. Hostující Ilkay Gündogan neproměnil v prvním poločase pokutový kop a portugalský bouřlivák měl proto důvod k radosti. Dobrou náladu ale po několika málo vteřinách vystřídal výbuch vzteku, k čemu vlastně došlo?

Foto: John Sibley, Reuters

Trenér Tottenhamu Hotspur José Mourinho uděluje pokyny svým svěřencům během 25. kola Premier League proti Manchesteru City

Článek

Kohouti si v nedělním klání před vlastními fanoušky připsali vítězství v poměru 2:0. Jejich výhra se ale nerodila snadno a byli to hlavně svěřenci Josepa Guardioly, kteří hrozili před brankou Huga Llorise. Tým City mohl jít do vedení ve 40. minutě, když sudí Mike Dean nařídil za faul na Sergia Agüera penaltu pro hosty po konzultaci se systémem VAR.

Gündogan ale tváří v tvář Llorisovi selhal a kamera mířící na lavičku Tottenhamu zachytila radost kouče Mourinha. Po chvilce ale musel znovu úřadovat VAR. Po odraženém balonu se vrhl Sterling i hrdina předchozího okamžiku. V první chvíli to vypadalo na podražení a další penaltu. Kontakt ale videorozhodčí neodhalil a pak to přišlo.

Když si lavička Kohoutů uvědomila, že by Sterling hrající pod karetním trestem za potenciální filmování mohl dostat druhou žlutou, přišel výbuch emocí. Mourinho byl jako tryskající sopka, a své si tak musel vyslechnout asistent arbitra u postranní čáry.

Manchester nakonec utkání přeci jen o desíti dohrával. Po hodině hry byl po druhé žluté kartě vyloučen Zinčenko a fotbalisté Tottenhamu proti oslabenému soupeři dvakrát udeřili. O tři minuty později otevřel skóre utkání Steven Bergwijn a na konečných 2:0 zvyšoval v 71. minutě Son Hung-min.

Reklama

Související témata: