Hlavní obsah

Manchester City vyhrál nad Boltonem a útočí na špici tabulky

LONDÝN

Fotbalisté Manchesteru City se v 17. kole anglické ligy dočkali důležitého domácího vítězství 4:2 nad Boltonem. Udrželi tak čtvrtou příčku v tabulce a na třetí Chelsea, která se utká v neděli s vedoucím Arsenalem, ztrácí jediný bod. V utkání Wiganu s Blackburnem byly k vidění dva hattricky - na straně domácích se o něj postaral Bent, v hostujícím dresu stejný kousek předvedl Santa Cruz.

Foto: REUTERS/Nigel Roddis

Pedersen (vlevo) z Blackburnu bojuje o míč s Richardsem z Manchester City - archivní fotografie.

Článek

Manchester šel brzy do vedení po střele italského kanonýra Bianchiho, ale hosté do poločasu skóre otočili. Jenže krátce po změně stran srovnal vlastní brankou slovenský obránce Michalík a tři body pro favorita získal veterán Vassell.

Blackburn prožil smolný zápas na hřišti Wiganu. Dokázal sice dohnat tříbrankovou ztrátu, přesto nakonec prohrál vysoko 3:5. Předposlední Wigan tak bodoval teprve ve třetím utkání z posledních třinácti a svůj náskok na poslední Derby, které prohrálo s Middlesbrough, zvýšil na šest bodů.

Domácí měli vynikající vstup do zápasu, za dvanáct minut dali dva góly a v poločase vedli 3:1. Hosté sice vyrovnali zásluhou paraguayského útočníka Roque Santa Cruze, který se postaral o všechny tři trefy svého týmu, jenže i domácí měli svého třígólového střelce v podobě Marcuse Benta, který opět strhl vedení na stranu Wiganu. Vydatně mu k tomu pomohl obránce Blackburnu Emerton, který byl v 57. minutě vyloučen.

Sérii fotbalistů Portsmouthu s jedenácti zápasy bez prohry v sobotu ukončil Tottenham. Ten vyhrál gólem bulharského kanonýra Berbatova deset minut před koncem a poprvé v sezóně se radoval z plného bodového zisku na hřišti soupeře. Český brankář Radek Černý opět seděl jen na lavičce náhradníků Tottenhamu.

"Černé kočky" ze Sunderlandu přivítaly v zápase, který mnoho pohledných akcí nenabídl, Aston Villu. Domácí poslal do vedení v desáté minutě po rohovém kopu Danny Higginbotham, který dokázal využít již svou druhou velkou šanci v utkání. Svěřenci manažera Martina O'Neilla dokázali vyrovnat na konečných 1:1 v 73. minutě. Z trestného kopu se nádherně trefil Shaun Maloney.

Ve večerní dohrávce už ale český fotbalista do hry zasáhl. Stoper David Rozehnal odehrál v dresu Newcastlu celé utkání na půdě Fulhamu a v samém závěru se dočkal sladké odměny. Ve druhé minutě nastavení totiž vybojoval jeho tým penaltu, kterou vzápětí proměnil záložník Joey Barton. Fulham zůstává v pásmu sestupu.

Premier League - 17. kolo:
Birmingham - Reading 1:1 (4. Forssell - 51. Hunt z pen.), Derby - Middlesbrough 0:1 (38. Tuncay), Manchester City - Bolton 4:2 (7. Bianchi, 48. vlastní Michalík, 77. Vassell, 90. Etuhu - 31. Diouf, 40. Nolan), Portsmouth - Tottenham 0:1 (81. Berbatov), Sunderland - Aston Villa 1:1 (10. Higginbotham - 73. Maloney), West Ham United - Everton 0:2 (45. Yakubu, 90. Johnson), Wigan - Blackburn 5:3 (12., 66. a 81. M. Bent, 10. Landzaat, 37. Scharner - 45., 50. a 61. Santa Cruz).

Reklama

Související témata: