Hlavní obsah

Arsenal vystřídal Manchester v čele, Rosický dal gól

PRAHA/LONDÝN

Fotbalisté Manchesteru United prohráli v sobotním duelu 20. kola Premier League na hřišti West Hamu 1:2, čehož dokonale využili fotbalisté Arsenalu, kteří porazili Everton na jeho vlastním hřišti 4:1. O dvě branky londýnského týmu se postaral Brazilec Eduardo, jednu přidal Adebayor a poslední zásah přidal kapitán české reprezentace Tomáš Rosický.

Článek

United vstoupili do utkání na hřišti Kladivářů důrazně a už ve 14. minutě vedli, když Cristiano Ronaldo hlavou přesně umístil Giggsův centr. Po přestávce mohl úspěšný střelec zařídit pro hosty dvoubrankový náskok, když zahrál v pokutovém území West Hamu rukou Spector, jenže tentokrát se k portugalskému kanonýrovi otočila štěstěna zády. A tak udeřilo na druhé straně. Nejprve v 77. minutě srovnal hlavou Ferdinand a o čtyři minuty později byl po standardní situaci úspěšný Upson.

Arsenal nevstoupil do utkání s Evertonem příliš dobře. Již v sedmnácté minutě poslal Žiletky do vedení po chybě Bendtnera Australan Tim Cahill. To byl také poločasový výsledek. Druhé dějství však začali fotbalisté z Londýna mnohem lépe. Už po dvou minutách vyrovnával po dlouhém pasu Eduardo. Stejný hráč poslal o jedenáct minut později svůj tým do vedení. V době, kdy se Everton nadechoval k náporu, využil střídající Adebayor nedorozumění mezi stoperem Jageilkou a brankářem Howardem, a vstřelil třetí gól. Poslední branku zápasu vsítil střelou k bližší tyči český záložník Tomáš Rosický, který tak zařídil konečné skóre 4:1. Kanonýři se vracejí na první místo v Premier League.

Tottenham vyhrál desetigólovou přestřelku

Londýnská Chelsea, které patří v tabulce třetí místo, přehrála na domácím hřišti Newcastle a na Manchester United ztrácí čtyři body. Domácí vedli po půlhodině hry po trefě Essiena, po přestávce ale zařídil vyrovnání Butt. Plný bodový zisk pro domácí nakonec zajistil tři minuty před koncem druhého poločasu Kalou.

Chelsea se musela v posledním utkání v kalendářním roce obejít bez brankáře Petra Čecha, který si před týdnem při utkání s Blackburnem pohmoždil bok. „Středeční zápas s Aston Villou jsem ještě se sebezapřením dochytal, proti Newcastlu kvůli tomu ale nenastoupím,“ vysvětlil český gólman na svých internetových stránkách. Posledních dvacet minut odehrál v dresu Newcastlu David Rozehnal, který v 70. minutě střídal Smithe.

Jen zřídka viděná přestřelka se odehrála na trávníku Tottenhamu. Tým brankáře Radka Černého, který sobotní duel strávil na lavičce náhradníků, přehrál Reading 6:4, v poločase byl přitom stav 1:1. Hrdinou utkání byl bulharský útočník Dimitar Berbatov, který rozvlnil síť branky hostů hned čtyřikrát. Reading vedl ještě čtvrthodiny před koncem utkání 4:3, domácí ale třemi brankami během sedmi minut vývoj otočili a po zásluze získali všechny body.

Anglie - 20. kolo
Birmingham - Fulham 1:1 (55. Larsson - 8. Bocanegra), Chelsea - Newcastle 2:1 (29. Essien, 87. Kalou - 56. Butt), Portsmouth - Middlesbrough 0:1 (20. Sanli), Sunderland - Bolton 3:1 (13. Richardson, 32. Jones, 90.+1 Murphy - 41. Diouf), Tottenham - Reading 6:4 (7., 63., 73. a 83. Berbatov, 76. Malbranque, 79. Defoe - 69. a 74. Kitson, 16. Cissé, 53. Ingimarsson), West Ham United - Manchester United 2:1 (77. Ferdinand, 82. Upson - 14. C. Ronaldo), Wigan - Aston Villa 1:2 (28. Bramble - 55. Davies, 70. Agbonlahor), Everton - Arsenal 1:4 (19. Cahill - 47. a 58. Eduardo, 78. Adebayor, 90+3. Rosický).

Reklama

Související témata: