Hlavní obsah

Z oblaků zpátky na zem! Ostrovní média hodnotí Součkův výkon proti City

Londýn/Praha

Těžkou šichtu na hřišti úřadujícího mistra má za sebou nová posila West Hamu Tomáš Souček. Kladiváři podlehli ve středeční dohrávce 26. kola Premier League fotbalistům Manchesteru City 0:2. Ostrovní média se s londýnským klubem, který aktuálně okupuje 18. místo tabulky v sestupovém pásmu, vůbec nemažou. Jak hodnotí britské servery výkon českého legionáře?

Foto: Profimedia.cz

Fotbalista Manchesteru City David Silva a Tomáš Souček z Wast Hamu bojují o balón v dohrávce 26. kola Premier League.

Článek

Tvrdému hodnocení výkonu Kladivářů přispěl nešťastnou náhodou malý podavač míčů, který v druhém poločase za stavu 1:0 pro domácí zastavil balón ještě před tím, než střela Sergia Agüera opustila hrací plochu. Jeho počínání pak server Daily Mail v žertu označil jako nejlepší defenzivní výkon středečního večera v podání West Hamu.

Souček si od Daily Mailu vysloužil hodnocení průměrnou známkou 5. Redaktoři specializovaného serveru Football.london byli k bývalé opore sešívaných o něco smířlivější, dostal od nich šestku.

„Celý první poločas běhal bez balónu. V druhém poločase už byl směrem dopředu vidět více, udělal hodně náběhů směrem dopředu, ale míč ho nenacházel. Po zářném debutu proti Brightonu se vrátil zpátky na zem," napsali na webu, který se specializuje na londýnský fotbal.

Novináři serveru Standard ocenili Součkovu hru ve chvíli, kdy byly na balónu hvězdy domácích. Vzápětí však dodali, že pokud byl Souček v držení míče vpředu, měl problémy. I oni hodnotili výkon rodáka z Havlíčkova Brodu šestkou.

Fotbalisté West Hamu dokázali proti Manchesteru City vystřelit na branku pouze třikrát, z toho ani jeden pokus nemířil mezi tyče. To Citizens vypálili na Lukasze Fabianskiho dvacetkrát, sedm střel mířilo na bránu. Obraz hry nejlépe vystihuje statistika držení míče. Svěřenci Pepa Guardioly ji opanovali poměrem 78 % ku 22 %.

Reklama

Související témata: