Hlavní obsah

Zastaví se i Premier League? Nejmenovaný klub má podezření na výskyt koronaviru, testy podstupuje celý tým

Všichni hráči nejmenovaného celku Premier League dnes podstupují testy na nový typ koronaviru. Klub k opatření přistoupil poté, co tři fotbalisté vykazovali symptomy nemoci Covid-19. Výsledky testů mají být známy v pátek. Informoval o tom server deníku The Telegraph.

Foto: Jason Cairnduff, Reuters

Zápasy fotbalové Premier League se mají hrát kvůli šíření koronaviru bez diváků. Přijdou další opatření? Ilustrační foto

Článek

Podle dostupných informací jeden z hráčů ostrovního celku vykazoval symptomy nemoci už na začátku týdne. Zůstal kvůli tomu v domácí karanténě. Fotbalistovi se následně udělalo dobře, ale mezitím prý začaly stejné problémy u dvou dalších hráčů. Klub proto přistoupil k plošnému testování na koronavirus.

Pokud se nákaza potvrdí, s téměř stoprocentní jistotou by to znamenalo odložení víkendového zápasu tohoto nejmenovaného klubu. S velkou pravděpodobností by se ale případná opatření týkala dalších zápasů.

Premier League už dříve oznámila, že duely se budou hrát za zavřenými dveřmi. Situace ohledně nemoci ale v posledních hodinách rychle eskalovala a k pozastavení nebo rušení soutěží už došlo v Itálii, Španělsku a v dalších zemích Evropy napříč mnoha sporty.

Reklama