Hlavní obsah

Rashford pomohl vybrat 100 tisíc liber na jídlo pro chudé děti

Útočník Marcus Rashford z Manchesteru United pomohl vybrat přes 100 tisíc liber (3,1 milionu korun) na jídlo pro děti z chudých rodin odkázané na bezplatné stravování ve školách, které jsou kvůli pandemii koronaviru ve Velké Británii zavřeny.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Útočník Anglie Marcus Rashford na archivním snímku po příjezdu reprezentace do Prahy.

Článek

Rashford byl v dětství sám odkázaný přes den výhradně na jídlo ze školy, protože matka chodila z práce až pozdě večer. Proto dvaadvacetiletý fotbalista po zavření škol neváhal a na sociálních sítích odstartoval sbírku, ze které se nyní bude financovat nákup jídel pro zhruba 400 tisíc dětí.

"Některé děti na tom jsou hůř, než jsem na tom byl kdysi já. Druhé jídlo doma nedostanou a s tím jsem chtěl pomoci. Když jsem viděl statistiky, že charitativní organizace každý den takhle pomáhají asi milionu dětí," řekl Rashford v rozhovoru pro deník The Times.

Stranou během šíření nákazy COVID-19, která si ve Velké Británii vyžádala třicet tisíc nakažených a přes dva tisíce mrtvých, nezůstaly ani manchesterské kluby United a City. Společně na jídlo pro potřebné darovaly 100 tisíc liber.

Reklama

Související témata: