Hlavní obsah

Čech si chce Robinha podat, Brazilec debutuje proti Chelsea

LONDÝN/PRAHA

Celé léto se hovořilo o odchodu brazilské hvězdy Robinha z Realu Madrid. Celé léto vysílala Chelsea do světa zprávy, že o mrštného forvarda z Bílého baletu má zájem. A Robinho se netajil tím, že by na Stamford Bridge rád přestoupil. Stačila však jedna nabídka nových bohatých majitelů Manchesteru City a Robinho se místo do Londýna stěhoval do Manchesteru. „Budeme mu chtít ukázat, že to nebylo dobré rozhodnutí,“ vzkazuje mu před utkáním Petr Čech.

Článek

Robinha tak čeká třeskutý debut v anglické Premier League. Brazilec totiž svým krokem pobouřil většinu fanoušků londýnského klubu. A nejen těch. „Ráno říká, že miluje Chelsea a že chce být součástí Chelsea a o pár hodin později podepíše smlouvu s jiným klubem,“ kroutil hlavou v rozhovoru pro Sky Sport český reprezentační brankář Petr Čech.

Brazilec se podle svých slov necítil v madridském klubu dostatečně využitý a když začal diskutovat s médii ohledně svého možného odchodu za La Manche, prohlásil dokonce, že si připadá jako otrok. Vedení Realu jej totiž nechtělo do Anglie uvolnit.

„Situace je pořád stejná. Chci odejít do Chelsea. Myslím jen na to, jak za ni hraji,“ řekl dokonce Robinho dva dny před svým přestupem do City. Chelsea už s jeho službami napůl počítala a do svého „osudového“ týmu AC Milán poslala zpět Ukrajince Andreje Ševčenka. Klub dokonce začal prodávat dresy s Robinhovým jménem.

Robinho se stal nejdražším fotbalistou v Anglii

Mezitím však méně slavný tým z Manchesteru odkoupila finanční skupina ze Spojených arabských emirátů s cílem vybudovat ze City konkurenceschopný tým, která nabídla Bílému baletu za Robinha neuvěřitelných 42 miliónů eur (1,04 miliardy korun). Španělský velkoklub na nabídku kývl, stejně jako brazilský útočník. O tom, že dohoda proběhla ve velmi rychlém sledu vypovídá i to, že Robinho se na tiskové konferenci přeřekl a vykládal, že je šťastný, když bude moci konečně hrát za Chelsea.

Brazilci se tak splnil sen. A až vyběhne ke svému prvnímu zápasu v Premier League, bude mít kolem sebe hráče Chelsea. Jen on sám bude mít na svém těle jinou barvu dresu.

„Bylo to jeho rozhodnutí. My mu ale budeme chtít ukázat, že to rozhodnutí nebylo správné,“ prohlásil Petr Čech. „Je to skvělý hráč. Fotbalista, který dokáže bavit diváky. Nyní se ale ukáže, jak se dokáže vyrovnat s tlakem,“ dodal reprezentační brankář. Diváci na City of Manchester Stadium od 18:30 na vlastní oči uvidí, jak se se svou novou situací Robinho popere.

Reklama

Související témata: