Hlavní obsah

Konec čekání, Liverpool po sedmi letech zdolal doma Manchester United

th,jdaSport.cz

Sedmileté čekání na domácí výhru nad Manchesterem United prolomili fotbalisté Liverpoolu v sobotním čtvrtém kole Premier League. Svěřenci Rafaela Beniteze zvítězili na Anfield Road nad Rudými ďábly 2:1. Arsenal smetl venku Blackburn 4:0, hattrick zaznamenal Adebayor. Český útočník Roman Bednář pomohl jednou brankou k výhře WBA nad West Hamem 3:2. Radoval se i Petr Čech v brance Chelsea, která vyhrála v Manchesteru City.

Článek

Manchester United vstoupil do šlágru čtvrtého kola bleskově. Již ve druhé minutě musel lovit gólman Pepe Reina míč ze své sítě. Anderson založil celou akci přihrávkou na novou posilu hostí Dimitara Berbatova, který z pravé strany poslal míč na nohu nabíhajícího Carlose Teveze. Argentinský útočník bez přípravy zamířil přesně do horní poloviny branky.

Odpověď mohla přijít o dvě minuty později, ale dělovka Dirka Kuijta z velkého vápna mířila vedle pravého horního rohu domácí svatyně. Další šanci Kuijt nevyužil ve 12. minutě. K nizozemskému forvardovi se míč dostal po špatném vyražení Van der Sara. Brankář United však zaváhání napravil následným zákrokem proti dorážce svého krajana z malého vápna.

Vlastní branku si dal Brown

Zmatky v defenzívě Manchesteru vyvrcholily ve 26. minutě, kdy se hostující gólman nedohodl s obráncem Wesem Brownem. Van der Sar vyboxoval míč pouze do svého spoluhráče, od něhož balón doputoval až za brankovou čáru. Vedení mohl vrátit do konce poločasu na kopačky United znovu Tévez, míč ale netrefil z malého vápna ideálně a ten skončil nad brankou Reiny.

Tlak Liverpoolu gradoval ve druhém poločase. V 77. minutě Kuijt vybojoval v pokutovém území soupeře míč a předložil ho jako na zlatém podnose osamocenému Ryanu Babelovi. Jednadvacetiletý Holanďan se z prostoru malého vápna nezmýlil a trefil se přesně pod horní tyčku. Hosté, kteří navíc v 90. minutě dohrávali po červené kartě Vidiče v deseti, již ve zbylých minutách na vyrovnání nestačili a zůstali na 9. místě.

Liverpool se naopak posunul do čela tabulky s deseti body před Chelsea, která má však večerní zápas na půdě Manchesteru City k dobru. Nejvyšší anglická liga pokračuje v sobotu dalšími sedmi duely.

Bednář dal opět gól z penalty

West Bromwich Albion přivítal West Ham United a domácí začali hodně nadějně. Již ve třetí minutě je poslal do vedení hlavou Morrison. I další branka padla hlavou a postaral se o ni ve 29. minutě hostující Noble. O obrat v zápase se postaral o šest minut později nechytatelným volejem Neill. Ještě do poločasu se WBA podařilo vyrovnat a podepsal se pod to proměněnou penaltou ze 37. minuty český útočník Roman Bednář. O vítězství domácího týmu rozhodl sedm minut před koncem Brunt.

Arsenal se představil na hřišti Blackburnu opět bez Tomáše Rosického a domácí fandy zmrazil již v osmé minutě, když nizozemský útočník Robin van Persie po přihrávce Walcotta levou nohou propálil domácího gólmana. Druhý zásah Kanonýrů přidal hlavou několik sekund před koncem první půle obávaný střelec Adebayor, který na konci druhého poločasu přidal ještě dva zásahy, čímž dovršil hattrick, a stanovil konečný výsledek na 4:0 pro Arsenal.

Newcastle prohrál doma s nováčkem

V nepříjemné situaci jsou fotbalisté Newcastlu United, kteří na svém stadiónu podlehli nováčkovi Premier League Hull City 1:2 a po čtyřech kolech mají na svém kontě pouhé čtyři body. Cenné vítězství zajistil hostům dvěma góly King. V dalších zápasech porazil doma Fulham Bolton 2:1, Sunderland remizoval ve Wiganu 1:1 a Portsmouth doma porazil 2:1 Middlesbrough.

Chelsea otočila zápas na Manchester City

V poslední sobotním utkání se proti sobě postavili fotbalisté Manchesteru City v sestavě s novou posilou Robinhem a londýnské Chelsea s Petrem Čechem v bráně. O první gól se ve 13. minutě postarala právě nová brazilská akvizice Robinho, jehož tečovaná střela z přímého kopu skončila za zády českého gólmana. Už za tři minuty však bylo vyrovnáno, když se hlavou prosadil obránce Carvalho.

V 53. minutě si narazil Lampard s Colem a střelou na vzdálenější tyč poslal Chelsea do vedení. Třetí branku hostů přidal v 69. minutě Anelka a o osudu utkání se zdálo být rozhodnuto. O osm minut později však dostal červenou kartu kapitán Chelsea John Terry a domácí se začali ještě více tlačit dopředu. Branky se ale nedočkali a tři body proto získali fotbalisté Chelsea.

Anglická liga - 4. kolo
Liverpool - Manchester United 2:1 (26. vlastní Brown, 77. Babel - 3. Tévez), Blackburn - Arsenal 0:4 (8. Van Persie, 45., 82. z pen. a 90. Adebayor), Newcastle - Hull 1:2 (81. Xisxco - 34. z pen. a 54. King), Portsmouth - Middlesbrough 2:1 (59. a 87. Defoe - 24. Mido), WBA - West Ham 3:2 (3. Morrison, 37. Bednář z pen., 83. Brunt - 29. Noble, 35. Neill), Wigan - Sunderland 1:1 (78. Zaki - 15. vlastní Bramble), Fulham - Bolton 2:1 (15. Gera, 42. Zamora - 82. Davies), Manchester City - Chelsea 1:3 (13. Robinho - 16. Carvalho, 53. Lampard, 69. Anelka)

Reklama

Související témata: