Hlavní obsah

Brazilec Ronaldo Manchester City neposílí, klub o něj nemá zájem

PRAHA

Dlouho netrvala radost brazilského fotbalisty Ronalda, který se těšil na spolupráci s Robihnem v dresu Manchesteru City. Dokonce se nechal slyšet, že mu vedení aktuálně šestého celku anglické Premier League nabídlo smlouvu,jenže všechno je trochu jinak. Vedení City přišlo s prohlášením, že o Ronaldovy služby nemá zájem.

Článek

„Je to nejlepší nabídka, kterou jsem dostal a bylo by pro mě velice lákavé hrát společně s Robinhem,“ tvrdil Ronaldo ještě před tím, než vedení City přišlo s prohlášením, že nemíní trojnásobného nejlepšího fotbalistu světa angažovat.

„Měli jsme o angažování Ronalda zájem za určitých podmínek, které jsme jemu a jeho zástupci sdělili. Nicméně jsme se rozhodli o jeho příchod dál neusilovat,“ řekl na serveru Sky Sports zástupce tiskového oddělení Manchesteru City.

Ronaldo se stále uzdravuje z vážného zranění kolene, které si přivodil letos v únoru. Přesto ale věřil, že by byl ambicióznímu celku z Eastlandu platný. „My dva s Robinhem můžeme klidně dohromady nastřílet přes padesát branek,“ myslel si sebevědomě jednatřicetiletý útočník, jenž nejlepší fotbalová léta strávil v italském Interu Milán a španělském Realu Madrid.

Poté, co do Manchesteru City přišla investiční společnost ze Spojených arabských emirátů, se stal anglický klub jedním z největších hráčů na fotbalovém přestupovém trhu. Za rekordní sumu přišel Robinho,  tým doplnil například  Shaun Wright-Phillips z Chelsea nebo Kompany z Hamburku.

Ronaldo slavil s Brazílií zisk titulu mistrů světa v roce 1994 a 2002 a navíc je historicky nejlepším střelcem závěrečného turnaje. Dokázal totiž dát patnáct branek, k čemuž potřeboval jen devatenáct zápasů na třech světových šampionátech.

Reklama

Související témata: