Hlavní obsah

Trenér Ferguson se naštval na novináře: už prý žádné rozhovory

MANCHESTER

Britští novináři mohou zapomenout na rozhovory s trenérem fotbalistů Manchesteru United Alexem Fergusonem. Před dnešním zápasem Ligy mistrů v dánském Aalborgu jim totiž oznámil, že už nehodlá snášet překrucování svých slov a omezí s nimi kontakty na nezbytné minimum.

Článek

"Už ode mne žádnou pomoc nečekejte," vzkázal novinářům před zápasem. Naštvalo ho prý především to, jakým způsobem britské deníky v červenci interpretovaly jeho zamyšlení nad stavem kádru Chelsea.

Manchester byl tehdy na soustředění v jihoafrickém Durbanu a sám Ferguson si přál setkat se s novináři. Ti si ale vzápětí vyložili po svém jeho slova o tom, že se Chelsea už sotva zlepší, protože má v týmu hodně hráčů po třicítce a v takovém věku vzestup výkonnosti příliš často nenastává. Většina anglických deníků pak jeho slova parafrázovala. "Chelsea je na titul příliš stará, říká Ferguson," hlásal titulek i v respektovaném Guardianu.

"Tehdy jsem vám pomohl, a neměl jsem to dělat. Odteď je mi jedno, jak daleko za námi letíte, rozhovor prostě nedostanete," prohlásil skotský kouč. Svůj slib hodlá dodržet až do konce kariéry a s veřejností bude komunikovat jen při povinných tiskových konferencích.

Reklama

Související témata: