Hlavní obsah

Brighton nechce dohrávat anglickou ligu na neutrálních stadionech

Londýn

Možnost dohrát anglickou fotbalovou ligu na neutrálních stadionech se nezamlouvá Brightonu. Podle výkonného ředitele klubu Paula Barbera by to narušilo regulérnost soutěže. Brighton je v tabulce patnáctý jen dva body nad pásmem sestupu. Premier League se kvůli pandemii koronaviru zastavila v polovině března.

Foto: Action Images, Reuters

Stadion Brightonu.

Článek

"Jasně, všichni musíme být připraveni udělat nějaké kompromisy a je nám jasné, že se nejspíš bude muset hrát za zavřenými dveřmi. Úsilí vlády o omezení šíření koronaviru plně podporujeme. Ale hrát na neutrálních hřištích v téhle kritické části sezony může mít velký dopad na regulérnost soutěže. Je evidentní, že budeme znevýhodnění, když nebudeme moct hrát doma ve známém prostředí, i když to bude bez fanoušků," uvedl Barber na klubovém webu.

Premier League by se mohla znovu rozběhnout po 8. červnu. Na neutrálních hřištích chce vedení ligy hrát zápasy proto, že nevěří, že všech 20 stadionů dostane bezpečnostní povolení. V soutěži zbývá odehrát 92 zápasů. Tabulku vede suverénně Liverpool, jemuž stačí bez ohledu na další výsledky dvě výhry k tomu, aby získal první mistrovský titul po 30 letech.

Reklama

Související témata: