Hlavní obsah

Neville se obul do vedení Premier League. Bojíte se vzít na triko odpovědnost!

Bývalý kapitán Manchesteru United Gary Neville zkritizoval kluby i vedení anglické fotbalové ligy. Podle něj se bojí veřejně podpořit obnovení přerušené soutěže, protože se obávají odpovědnosti v případě, že by někdo v souvislosti s restartem podlehl novému typu koronaviru.

Foto: Profimedia.cz

Bývalý hráč Manchesteru United a televizní expert Gary Neville.

Článek

Premier League je kvůli nemoci covid-19, která ve Velké Británii byla potvrzena u 182 tisíc osob a zemřelo s ní přes 28 tisíc lidí, pozastavena od poloviny března. Vedení soutěže a zástupci klubů se v pátek shodli, že chtějí přerušenou soutěž dohrát. K tomu však potřebují uvolnění přísných opatření, o nichž bude vláda jednat ve čtvrtek.

"Pro Premier League je to noční můra. Pořád vykřikují, jak je zdraví na prvním místě, ale vzápětí dodají, že chtějí ligu restartovat," napsal Neville na twitteru. "Vážil bych si jich mnohem víc, kdyby řekli: Ano, je tu zvýšené zdravotní riziko, ale jsme ochotni ho podstoupit. Ale to neudělají, protože jsou k smrti vyděšení," dodal.

Bývalý obránce anglické reprezentace poté dostal otázku, co by se podle něj stalo, kdyby v souvislosti s obnovením ligy někdo podlehl koronaviru. "Proto jsme od žádného z majitelů nebo významných funkcionářů neslyšeli veřejnou podporu restartu. Mají strach z viny a odpovědnosti," uvedl.

Obnovení Premier League mezitím veřejně podpořil šéf Crystalu Palace Steve Parish, který se obává nepříjemných právních dopadů. "Nechci řešit zkrácení nebo anulování ligy nebo počítat průměrný bodový zisk na zápas. Následky jsou velmi komplexní a mohly by z toho být soudy trvající nejen měsíce, ale i roky," uvedl ředitel jedenáctého celku tabulky.

"Steve, i já si návrat fotbalu přeji. A rozumím komplexitě problému. Je ale smutné sledovat vedení Premier League i klubů, jak jsou k smrti vyděsení z komunikace. Nikdo si to nechce vzít na triko," reagoval Neville.

Reklama

Související témata: