Hlavní obsah

V Anglii by se mohla hrát bez diváků i celá příští sezona

Aktualizováno

Tomu se říká noční můra fotbalového fanouška. Anglický fotbal se podle BBC připravuje na možnost, že by se kvůli pandemii nového typu koronaviru musel dohrávat bez diváků nejen zbytek této sezony, ale dokonce i celý příští ročník. Podle předsedy národní asociace Grega Clarkea je nemyslitelná představa, že by se fanoušci v blízké době vrátili na stadiony.

Foto: Sport.cz

Fotbalový stadion - ilustrační foto.

Článek

"Skutečnost je taková, že nevíme, jak se věci vyvinou. Ale fotbal si bude muset na nějakou dobu zvyknout na zásadní změny. Je těžké si představit, že se v blízké době vracejí na stadiony davy fanoušků," citovala Clarkea BBC.

Podle ní se vedení anglického fotbalu začalo vážně zabývat variantou, že by se bez diváků musela hrát i celá příští sezona. "Stavíme různé scénáře, kterými bychom mohli pandemii čelit," uvedl Clarke.

Velká Británie patří k zemím, které pandemie nemoci covid-19 postihla nejhůře. Premier League byla stejně jako další soutěže přerušena v březnu, po nekompletních 29 kolech vede tabulku Liverpool s náskokem 25 bodů před Manchesterem City. Vedení soutěže uvažuje, že nejslavnější ligu na světě dohraje na neutrálních hřištích bez diváků.

Reklama

Související témata: