Hlavní obsah

Celý autobus dostal kartáč kvůli autogramům! Bývalá hvězda United zavzpomínala na tvrdou ruku Fergusona

Londýn/Praha

Bývalý francouzský fotbalista Patrice Evra zavzpomínal, jaké to bylo působit v Manchesteru United pod tvrdou rukou Sira Alexe Fergusona. V oficiálním klubovém podcastu odtajnil dosud neznámou historku z roku 2006, kdy hráči během předsezonního turné odmítli rozdat autogramy u stadionu a uprchli před fanoušky do klubového autobusu. Přísný trenér jim ale dal co proto a fotbalové hvězdy donutil vystoupit zpět mezi příznivce.

Foto: Sport.cz

Trenér Alex Ferguson často nechodil pro ostřejší slovo daleko, jeho bývalí svěřenci na něj ale nedají dopustit.

Článek

Fotbalový obránce Evra je mezi fanoušky United oblíbenou postavou. Na Old Trafford strávil osm a půl sezony. Obrovského respektu fanoušků Rudých ďáblů se těší i legenda klubu a veleúspěšný bývalý kouč Sir Alex Ferguson.

O tom, že si osmasedmdesátiletý Skot během své kariéry uměl v kabině sjednat pořádek, se všeobecně ví. Evra v nedávném podcastu ale přišel s historkou s předsezonního turné z roku 2006, kterou fanoušci nejspíš neznali.

„Byli jsme hodně unavení, když jsme se konečně dostali do autobusu. Budu k tobě upřímný, uličkou k němu jsme prošli kolem spousty fanoušků," vyprávěl bývalý francouzský reprezentant v oficiálním podcastu Manchesteru United.

„Nikdo z nás nedal snad jediný autogram. Pak jsem se podíval z okna a viděl jsem Sira Alexe Fergusona, který se naopak podepisoval úplně všem. Trvalo to snad 45 minut, říkal jsem klukům, že až přijde, tak bude zle," pokračoval ve vyprávění fotbalista.

„Když přišel za námi, tak to začalo: 'Kdo si sakra myslíte, že jste. Tihle lidé platí vaše platy. Teď běžte do *****  dolů a koukejte se jim podepsat. ' A tak jsme museli jít dát autogram každému fanouškovi. Ale to byla jeho mentalita," zavzpomínal Evra na svého bývalého fotbalového šéfa s kterým slavil na Old Trafford nejeden úspěch.

Reklama