Hlavní obsah

Matějovský ozdobil první zápas po zranění dvěma gólovými pasy

READING

Dvě gólové přihrávky předvedl při svém návratu na trávník český fotbalový reprezentant Marek Matějovský. Tvořivý záložník odehrál ve středu za rezervní tým Readingu vůbec první zápas po vleklém zranění kotníku. Spoluhráčům vydatnou měrou pomohl k výhře 4:0 nad Brightonem, osmnáctiletého útočníka Nicholase Bignalla zase nasměroval za hattrickem.

Článek

V Teplicích běžel první poločas kvalifikačního utkání a česká reprezentace se trápila se Slovinci i sama se sebou. O tisíc kilometrů západněji tou dobou mířil ze hřiště její druhý špílmachr, který odehrál za rezervu Readingu 58 minut a vůbec poprvé od června mohl odejít ze soutěžního zápasu po svých.

Při evropském šampionátu si 15. června v zápase s Turky přetrhl vazy v pravém kotníku a hřiště opustil na nosítkách. Léčení ale ukvapil a už za dva měsíce se pokusil o comeback rovnou při úvodním zápase druhé anglické ligy, jenže záhy si kotník poranil znovu a měl před sebou opět dvouměsíční pauzu.

Zatímco v prvním zápase během reprezentační pauzy trenéři rezervy Matějovského šetřili, doma s Brightonem už jej zařadili mezi šestici posil z prvního týmu. Už po dvou minutách vedl Reading díky dvěma trefám Bignalla 2:0, na druhou branku nahrál právě Matějovský.

Spolupráci s mladým forvardem si Matějovský zopakoval do poločasu ještě jednou. Uprostřed hřiště vybojoval míč, rozhlédl se a přesnou kolmicí našel opět Bignalla, který bez problémů skóroval i potřetí. Teď už Matějovského zase očekávají v prvním týmu, s nímž by měl odcestovat i k víkendovému zápasu do Prestonu.

Reklama