Hlavní obsah

Roman Bednář: Srazil nás první gól od Rooneyho

Karel FeltSport.cz

Roman Bednář odehrál sobotu v dresu West Bromwich Albion v dalším kole Premier League na Old Trafford třiapadesát minut. Proti obraně slavného Manchesteru United se střelecky neprosadil. Na hrotu byl sám, prakticky odříznut od přihrávek spoluhráčů. Krátce na to, co český útočník vystřídal, spustili domácí kanonádu, na jejímž konci byl výsledek 4:0.

Foto: PRÁVO/Václav Jirsa

Český legionár Roman Bednář.

Článek

Téměř hodinu West Bromwich Albion v utkání na Old Trafford s Manchesterem United držel čisté konto. Co se stalo, že jste pak dostali hned čtyři góly?

V první půli jsme dodržovali náš taktický plán, s nímž jsme do Manchesteru přijeli. Dobře jsme bránili, domácí jsme prakticky nepustili do velké šance. Bohužel po změně stran jsme se nechali zatlačit k naší šestnáctce. Zlomový byl první gól Rooneyho v 56. minutě. Ten nás srazil do kolen. Úplně zbytečně. Ztratili jsme odvahu se o cokoliv pokusit, potom jsme dostali další tři od Cristiana Ronalda, Berbatova a Naniho. Takový debakl jsme si ale nezasloužili.

To už jste nebyl na hřišti, střídal jste v 53. minutě, víte proč?

Bylo to taktické střídání, alespoň tak mi to bylo řečeno. Můj výkon nebyl tak špatný. Na hrotu jsem byl sám. Hodně jsem toho odbojoval. Bohužel jsem nedostal pořádný míč. Dvakrát měli spoluhráči možnost mě to poslat do brejku, ale volili jiné řešení.

Takže v kruté porážce prsty nemáte...

Já to tak neberu. My jsme tým a prohráli jsme všichni. Připouštím, že jsem nebyl na hřišti, když nás Manchester rozstřílel, ale já jsem vpředu také nic neudělal. Pravdou ale je, že jsem k tomu nedostal příležitost.

Je hodně těžké se prosadit proti obraně Manchesteru?

Moc těžké. Většinou si mě hleděl anglický reprezentant Rio Ferdinand, jeden z nejlepších stoperů na světě. Kdyby mě spoluhráči víc podporovali, třeba bych se prosadil, ale na kdyby nebo třeba se fotbal nehraje. Na Old Trafford jsme vysoko prohráli s vítězem Ligy mistrů a mistrem Anglie, jemuž jsme skoro hodinu vzdorovali v jeho pevnosti. To není ostuda.

Mrzí hodně tahle porážka?

Každá porážka mrzí. Když se na to ale podívám z hlediska našeho cíle, kterým je záchrana, pak jsme nic neztratili. My musíme porážet týmy kolem nás jako je Fulham, Wigan nebo Middlesbrough, který dostal doma pět gólů od Chelsea, to jsou naši největší soupeři. Body se silnými celky jsou bonusem navíc. Teď nás čeká duel s Hullem, který potřebujeme vyhrát. Jde také o nováčka, je to jeden ze zápasů, jak se říká, o šest bodů.

Sledoval jste kvalifikační duely reprezentace?

Samozřejmě sledoval. Prohra v Polsku určitě mrzí, ale podařilo se vyhrát nad Slovinskem, to je moc důležité. Naše skupina je hodně vyrovnaná. Bavíme se o tom se spoluhráči ve West Bromwich Slovákem Markem Čechem a Slovincem Robertem Korenem. Hecujeme se.

Není vám líto, když oni jedou na sraz reprezentace?

To víte, že je... Ale já už jsem toho řekl tolik o svém vztahu k reprezentaci a přání za ni hrát, že jsem si tím u trenéra Rady možná uškodil. Pořád ale platí, že chci reprezentovat a snažím se pro to na hřišti dělat maximum. Věřím, že šanci dostanu.

Reklama

Související témata: