Hlavní obsah

Liverpool se po výhře na Chelsea posunul do čela

Fotbalisté Liverpoolu získali tři veledůležité body na půdě londýnské Chelsea a díky výhře se posunuli do čela Premier League právě před svého nedělního soupeře. O jedinou branku zápasu se postaral již v desáté minutě Xabi Alonso, na jehož tečovanou střelu z hranice vápna gólman Petr Čech nestačil.

Článek

Chelsea přivítala na Stamford Bridge ve šlágru 9. kola Premier League Liverpool a jejich vzájemný duel byl zároveň soubojem o první místo. Oba týmy měly totiž před nedělním zápasem shodně 20 bodů. Skóre otevřel již v desáté minutě po tečované střele hostující Xabi Alonso a svou trefou poslal Liverpool do vedení. Domácí se po inkasované brance snažili o vyrovnání, ale hosté jejich tlaků odolávali.

Ve 36. minutě se po sólu prostředkem hřiště dostal ke střele z hranice vápna Portugalec Deco, ale jeho pokus těsně minul pravou tyč Reinovy branky. Po hodině hry měl Alonso na kopačce druhoý gól, ale jeho střelu z přímého kopu zastavila tyč a na roh následně míč uklidil obránce Cole. V 73. minutě mohl vyrovnat Ashley Cole, ale jeho střela prostor mezi tyčemi nenašel.

Domácí borci v závěru nedokázali ze svého tlaku vytěžit vyrovnání a proto se po hvizdu sudího radovali hráči v červených dresech. Díky třem bodům se totiž posunulu právě před svého nedělního soupeře na první příčku anglické Premier League. Zároveň skončila dlouhá série domácí neporazitelnosti londýnského klubu, která čítala 86 zápasů.

Robinho dal hattrick 

Manchester City přivítal na svém stadiónu nováčka Premier League Stoke City a po necelé čtvrthodince se domácí hráči ujali vedení. O branku se nepostaral nikdo jiný, než Brazilec Robinho, který klub posílil před sezónou z Realu Madrid. Ten samý hráč se prosadil i dvě minuty po přestávce, když ze čtyř metrů propálil vše co mu stálo v cestě. Hattrick dokonal mrštný útočník v 72. minutě, když se pravou nohou trefil přesně k tyči.

Tottenham poprvé vyhrál

Největší zklamání soutěže Tottenham již s novým trenérem Harry Redknappem, který nahradil odvolaného Juande Ramose hostil Bolton. Domácí v novém ročníku ještě nevyhráli a s dvěma body se krčili na poslední příčce. V 17. minutě nasměroval Kohouty k prolomení nepříznivé série po přihrávce Bentleyho ruský útočník Roman Pavljučenko, který hlavou z deseti metrů rozvlnil síť. Deset minut po přestávce přišla pro hosty další rána, když po druhé žluté kartě musel ze hřiště McCann. Na 2:0 zvýšil z penalty v 76. minutě Bent a definitivně rozhodl o třech bodech pro Tottenham.

V duelu Wigan - Aston Villa padla první branka ve 21. minutě po přesném zásahu Barryho, jenž proměnil pokutový kop po faulu na Agbonlahora. Na 2:0 pro soupeře Slavie Praha v Poháru UEFA zvýšil v 57. minutě Agbonlahor po rohovém kopu Younga. Třetí přesnou trefu přidal po hodině hry norský kanonýr John Carew, jenž dokázal přesně zužitkovat centr Agbonlahora. Na konečných 4:0 upravil v 90. minutě Sidwell.

Arsenal vyhrál na West Hamu

West Ham přivítal Arsenal a ve dvacáté minutě se ke střele dostal hostující Walcott, jeho prudká střela se otřela pouze o břevno. Ve 29. minutě předvedl proti sólu Bellamyho gólman Kanonýrů Almunia, když dokázal jeho pokus vytěsnit nad břevno. Ve 37. minutě se ke střele z levé strany protlačil Nasri, ale Green jeho pokus vyrazil na roh. Zápas se změnil v dobývání domácí branky. Arsenal měl drtivou převahu, ale Kladiváři se úspěšně bránili. Snažení se hostům vyplatilo až v čtvrt hodiny před koncem, kdy si vlastní branku po závaru vstřelil Faubert. V nastaveném čase přidal pojistku Emanuel Adebayor a zajistil londýnskému celku výhru 2:0.

V posledním nedělním utkání remizoval Portsmouth s Fulhamem 1:1. V 61. minutě se trefil domácí Crouch, za hosty snížil v 87. Dempsey.

Anglická Premier League - 9. kolo:
Chelsea - Liverpool 0:1 (10. Xabi Alonso), Manchester City - Stoke 3:0 (14., 47. a 72. Robinho), Tottenham - Bolton 2:0 (17. Pavljučenko, 76. Bent z pen.), Wigan - Aston Villa 0:4 (22. Barry z pen., 57. Agbonlahor, 62. Carew, 90. Sidwell), West Ham United - Arsenal 0:2 (75. vlastní Faubert, 90.+1 Adebayor), Portsmouth - Fulham 1:1 (61. Crouch - 87. Dempsey).

Reklama

Související témata: