Hlavní obsah

Anglickým klubům hrozí, že budou vracet peníze z vysílacích práv

Londýn

Klubům z anglické fotbalové ligy hrozí, že i když se Premier League, která byla v polovině března přerušena kvůli pandemii koronaviru, podaří dohrát, budou muset vrátit až 400 milionů liber z vysílacích práv. Informovaly o tom server BBC a list The Guardian.

Foto: Action Images, Reuters

Stadion Brightonu. (ilustrační foto)

Článek

Kluby mají od televizních společností za období 2019 až 2022 dostat celkem 9,2 miliardy liber, ale část peněz budou muset kvůli dopadům koronavirové krize nejspíš vrátit, a to i v případě, že se ligu podaří dokončit. Důvodem jsou totiž jiné než původně domluvené termíny zápasů a také prázdné stadiony, což je jedna z podmínek obnovení ligy.

Podle médií jde údajně o částku 340 až 400 milionů liber. Kdyby se ročník dokončit nepodařilo, vyčíslil šéf soutěže Richard Masters ztrátu na více než jednu miliardu liber.

Podle aktuálních plánů by se Premier League mohla rozběhnout v polovině června a zbývajících 92 zápasů by se mohlo odehrát na deseti neutrálních stadionech. Anglická liga byla přerušena po nekompletních 29 kolech a tabulku vede s velkým náskokem Liverpool, který dělí šest bodů od prvního titulu od roku 1990.

Reklama

Související témata: