Hlavní obsah

Fergusonovi hrozí trest za nevhodné chování k rozhodčímu

MANCHESTER

Trenérovi Manchesteru United Alexi Fergusonovi hrozí, že bude muset sledovat minimálně jedno utkání svého týmu pouze z tribuny. Šestašedesátiletého Skota obvinila anglická Fotbalová asociace z nevhodného chování k rozhodčím a dala mu do 19. listopadu čas na vyjádření.

Článek

Dlouholetý trenér United neudržel nervy po sobotním ligovém vítězství 4:3 nad Hullem, po němž divoce ukazoval prstem na rozhodčího Mika Deana. Svého kouče musel uklidňovat i kapitán Gary Neville.

Fergusona naštvaly odpískaná penalta za faul Ria Ferdinanda na Bernarda Mendyho a zákrok hullského Michaela Turnera na Michaela Carricka, který rozhodčí neocenil žlutou kartou a tedy vyloučením. Agentura AP však připomněla, že červené kartě unikl i Fergusonův svěřenec Wayne Rooney za fauly na George Boatenga a Andyho Dawsona.

Ve Fergusonově případě nešlo o první prohřešek v chování směrem k rozhodčím, i když v poslední době podporuje kampaň Premier League, která má zajistit sudím více vážnosti. "Respektujte rozhodčí. Řečnění nemá smysl," řekl v březnu muž, jenž vede "Rudé ďábly" už 22 let.

Naposledy byl Ferguson potrestán loni v prosinci; za urážky rozhodčího nesměl dva duely na lavičku a dostal pokutu 5000 liber. Před pěti lety dostal za stejný prohřešek také dvouzápasovou suspendaci a dvojnásobný finanční postih.

Reklama

Související témata: