Hlavní obsah

Ronaldo by mohl v Manchesteru vydělávat 5,3 miliónu týdně

LONDÝN

Fotbalista Cristiano Ronaldo by se mohl stát nejlépe placeným hráčem anglické Premier League. Agent portugalské hvězdy Jorge Mendes totiž začal s vedením Manchesteru United jednat o nové smlouvě a pro třiadvacetiletého reprezentačního útočníka požaduje týdenní plat 170.000 liber (asi 5,3 miliónu korun).

Článek

Podle listu Daily Telegraph je sice vedení United připraveno jednat o prodloužení kontraktu, s nabídkou smlouvy prý ale ještě nějaký čas počká. Trenér Alex Ferguson a výkonný ředitel David Gill totiž stále nezapomněli, jak si Ronaldo v létě pokoušel vymoci přestup do Realu Madrid, a chtějí od portugalského hráče důkaz oddanosti Manchesteru. Ronaldovi tak nyní nepomůže ani 42 gólů z uplynulé sezóny, v níž United dovedl k triumfům v Lize mistrů i v Premier League.

Ronaldo má s klubem smlouvu do roku 2012, která mu podle britských médií vynese zhruba 120 000 liber týdně. Podpisem nového kontraktu by si vítěz ankety o nejlepšího hráče uplynulé sezony podle organizace fotbalových profesionálů FIFPro a kandidát na prestižní Zlatý míč nejen výrazně finančně polepšil, ale také by se stal nejlépe placeným fotbalistou Premier League. Tím je nyní Brazilec Robinho, kterému Manchester City platí 160 000 liber týdně.

Reklama

Související témata: