Hlavní obsah

Náhradníci Chelsea a Liverpoolu své trenéry zklamali

PRAHA/LONDÝN

Překvapením skončily středeční zápasy 4. kola fotbalového Carling Cupu. V prestižním anglickém poháru skončily vedoucí kluby Premier League - Chelsea i Liverpool. Londýnský tým nestačil na druholigový Burnley, když po výsledku 1:1 vypadl na penalty. Reds podruhé během krátké doby podlehli obrozenému Tottenhamu 2:4.

Článek

Rozčarování panovalo u trenérů obou mužstev. Luiz Felipe Scolari na lavičce Blues se nechal slyšet, že potřebuje více kvality v útoku. Portugalec se rozhodl v pohárovém utkání šetřit kanonýra Nicolase Anelku, jenž v letošním ligovém ročníku zatížil konto soupeřů již deseti brankami, a nevyplatilo se. Jeho místo zaujal Didier Drogba, a přestože se útočník z Pobřeží Slonoviny zapsal do střelecké listiny, na postup to nestačilo. Navíc Drogbovi hrozí trest za vhození mince do hlediště. Chelsea i bez českého gólmana Petra Čecha podlehla druholigovému Barnley po penaltovém rozstřelu 1:2.

„Chyběla nám kvalita v pokutovém území, proto jsme nedokázali zvítězit,“ hledal příčiny neúspěchu Scolari a pokračoval: „Nechal jsem některé hráče základní sestavy odpočinout, protože odehráli spoustu zápasů a potřebovali oddech. Přesto jsme měli Burnley porazit!“ Scolari nechtěl ani slyšet o nějakém podcenění. „O soupeři jsme měli dostatek informací. Problémem byly naše chyby před vlastní brankou,“ posteskl si manažer, jenž by v zimním přestupovém termínu rád přivedl do týmu nového talentovaného útočníka.

Benítez si postěžoval na závěr první půle

Na chabou defenzivu lamentoval i kouč Liverpoolu Rafael Benítez. Jeho svěřenci podlehli ještě nedávno beznadějně poslednímu Tottenhamu 2:4 a s Carling Cupem se taktéž rozloučili. „Jednoznačně jsme nehráli dobře, to je důvod vyřazení,“ řekl na klubových stránkách Benítez a pokračoval: „Udělali jsme příliš mnoho chyb v obranné fázi. Soupeř získával míče až příliš snadno. Zvláště závěr prvního poločasu jsme odehráli hodně špatně. Když uděláte chybu a dostanete branku nic se neděje. Můžete se zlepšit a výsledek třeba po přestávce otočit, ale dostat tři góly už je moc.“

Benítez pochválil své svěřence za výkon ve druhém poločase, na zvrat to však bylo málo. „Dali jsme dvě branky a měli další příležitosti, ale proti dobře hrajícímu Tottenhamu to bylo těžké,“ řekl trenér a obhajoval své rozhodnutí udělat hned deset změn v základní sestavě oproti poslednímu utkání. „Musíme využít i další hráče, protože není možné, aby stejní fotbalisté odehráli všechna utkání. Když nastoupíte ke dvěma zápasům týdně, musíte nechat některé hráče odpočinout a využít další,“ shodl se s manažerem Chelsea Benítez.

Jediným pozitivem tak pro španělského trenéra byl návrat jeho krajana Fernanda Torrese, jenž v útoku Liverpoolu odehrál 55 minut. „Je důležité, že se po zranění kotníku dostává zpátky do hry. Doufám, že bude v sobotu připraven k ligovému zápasu proti Boltonu, který se pokusíme vyhrát a zůstat na čele Premier League,“ uzavřel Benítez.

Reklama

Související témata: