Hlavní obsah

Tottenham kvůli chybujícímu brankáři propustil trenéra gólmanů

LONDÝN

Trenér fotbalových brankářů Hans Leitert přišel o angažmá v Tottenhamu. Pětatřicetiletý Rakušan doplatil na velké množství chyb gólmanské jedničky Heurelha Gomese. Brazilského gólmana vedení klubu podrželo a propustilo trenéra.

Článek

Leitert si mezi brankářskými trenéry vysloužil renomé i díky knize Brankářské umění aneb Sedm principů mistrovství. Jeho spolupráce s Gomesem však nevyšla. Brazilský brankář, jenž přišel do Tottenhamu v létě z Eindhovenu jako jasná jednička, na sebe upoutal spíše hrubkami, kterých se dopouštěl téměř v každém zápase.

Naposledy Gomes daroval vítězství Fulhamu, když neudržel lehkou střelu a srazil si ji do branky. Přesto má nadále důvěru trenéra Harryho Redknappa. "Je to naše jednička a dělá svou práci. Věřím mu, musíme mu věřit," řekl Redknapp, který přišel do Tottenhamu v říjnu místo odvolaného Juandeho Ramose. "Přestože o víkendu zklamal, stále jeho výsledky vypovídají o tom, že je brankářem světové třídy," dodal.

Další chyba by se však Gomesovi mohla stát osudnou. Na svou šanci totiž čekají zkušený španělský brankář Cesar Sanchéz, který má za sebou angažmá ve slavném Realu Madrid, a mladý gólman Ben Alnwick.

Reklama

Související témata: