Hlavní obsah

Podle Wengera dlouhodobá absence diváků fotbal poškodí

Konání fotbalových zápasů bez diváků musí být v době pandemie pouze krátkodobým řešením, míní šéf globálního rozvoje fotbalu v mezinárodní federaci FIFA Arséne Wenger. Dlouhodobá absence fanoušků na stadionech by podle někdejšího trenéra Arsenalu fotbal poškodila.

Foto: Sport.cz

Zkušený francouzský stratég Arséne Wenger

Článek

"Přežije to fotbal z dlouhodobého hlediska? Poškodí fotbal dlouhodobá neúčast diváků? Jsem o tom přesvědčený," řekl Wenger pro televizní stanici beIN SPORTS.

"Celou sezonu bez fanoušků si nelze představit. Proto věřím v krátkodobé řešení. Pořád je to ten nejlepší způsob, jak dokončit ročník. Je to lepší než jakékoli jiné rozhodnutí," prohlásil sedmdesátiletý Francouz.

O minulém víkendu se jako první z velkých soutěží po více než dvouměsíční koronavirové pauze rozběhla bez diváků německá liga. V Anglii, Itálii a Španělsku uvažují o červnovém restartu, definitivní verdikt ale teprve padne. Naopak v Belgii, Francii a Nizozemsku sezona předčasně skončila.

Podle Wengera je před obnovením sezony v jednotlivých zemích přednější zdravotní než finanční otázka. "Nemůžeme se moc řídit finančními důvody a příliš riskovat. Nejdříve se musíme ujistit, že je to z lékařského hlediska bezpečné," konstatoval rodák ze Štrasburku, který během 22 let na lavičce Arsenalu dovedl tým ke třem ligovým prvenstvím a sedmi trofejím v Anglickém poháru.

Reklama