Hlavní obsah

Gerrard touží s Liverpoolem po titulu, nikdy neměl lepší pocit

Kapitán fotbalistů Liverpoolu Steven Gerrard touží po ligovém titulu více než kdy předtím. Po deseti letech u mužstva by anglický reprezentant rád viděl pohár na domácím stadiónu Anfield Road, protože čekání už podle něj bylo dost. „Prioritou je vítězství v Premier League, věříme, že na to máme! Za 10 let co jsem v týmu, jsem nikdy neměl tak dobrý pocit,“ prohlásil Gerrard.

Článek

Naposledy zvedli „Reds“ mistrovský pohár nad hlavu v sezóně 1989-90. Od té doby sice triumfovali v anglickém FA Cupu, Ligovém poháru, Charity Shield, Poháru UEFA, slavné Lize mistrů či Evropském Superpoháru, na ligový primát však čekají. „Každý chce být ligovým šampiónem,“ citovala Gerrardova slova stanice BBC.

„Chci získat titul, protože ho ve své sbírce ještě nemám. Nechtěl bych ukončit kariéru, aniž bych ani jednou nevyhrál s týmem Premier League,“ přidal osmadvacetiletý kapitán Liverpoolu, jenž působí u prvního mužstva od roku 1997, před tím hrál deset let v tamním mládežnickém celku.

Liverpool má po čtrnácti kolech stejně jako Chelsea třiatřicet bodů a pouze o skóre je druhý. „Jsme stále na správné cestě za titulem, to v Liverpoolu dříve nebývalo zvykem, je to skvělý pocit,“ komentoval aktuální formu svěřenců Rafaela Beniteze, kteří však v posledním ligovém klání ztratili body po remíze 0:0 s Fulhamem.

„Pokud chcete být v první čtyřce, můžete jednou prohrát a tolik vás to nemusí bolet, ale pokud se to stane dvakrát, můžete si o titulu nechat zdát,“ myslí si rodák z Whistonu. „Musím z každé minuty na hřišti vytěžit maximum, protože čas hrozně letí,“ uvědomuje si Gerrard.

Reklama

Související témata: