Hlavní obsah

Restart Premier League v ohrožení? Další hráči Watfordu odmítají trénovat

Anglická Premier League má problém. Několik dalších fotbalistů Watfordu se připojilo ke kapitánovi Troyi Deeneymu a odmítlo se účastnit středečního společného tréninku. V Klubu byly totiž v úterý během testování odhaleny tři případy nákazy koronavirem.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Fotbalisté Watfordu na tréninku. Archivní záběryVideo: sntv

 
Článek

Útočník Troy Deeney začátkem týdne veřejně oznámil, že se kvůli obavám o zdraví svého pětiměsíčního syna nepřipojí k týmu při tréninku po pětičlených skupinkách. Svoje rozhodnutí mimo jiné odůvodnil tím, že je na návrat příliš brzy a že je málo informací ohledně průběhu, rizika přenosu a dalších specifik nemoci covid-19.

Obavy kapitána Watfordu se bohužel potvrdily. Premier League oznámila, že během plošného testování týmů, při kterém bylo odebráno 748 vzorků, bylo odhaleno šest případů nákazy koronavirem. Z toho právě tři nemocní mají být z Watfordu. Jedná se o jednoho hráče a dva členy realizačního týmu.

Podle sportovního serveru the Athletic se na základě pozitivních testů vzbouřilo několik dalších členů kádru a vedení klubu oznámili, že středečního tréninku se neúčastní. Přesný počet znám není, ale pokud by se jednalo o početnější skupinu, pro plánovaný restart soutěže by to mohlo znamenat vážný problém.

Vedle třech případů ve Watfordu byly odebrány další tři pozitivní vzorky v klubech Premier League. Všechny nakažené čeká týdenní izolace a po sedmi dnech další kontrolní test. Podle předběžných plánů se má ostrovní soutěž rozběhnout už 12. června. Výhrady k příliš brzkému restartu mělo v minulých dnech několik hráčů napříč celou ligou.

Reklama

Související témata: