Hlavní obsah

Podle Scolariho je pro Chelsea důležitější Anelka než Drogba

PRAHA/LONDÝN

Manažer fotbalové Chelsea Luiz Felipe Scolari se nechal slyšet, že momentálně je pro londýnský klub důležitější Nicolas Anelka než Dider Drogba. Byl to však útočník Pobřeží slonoviny, kdo zařídil důležité tři body v souboji s rumunskou Kluží v posledním vystoupení v základní skupině Ligy mistrů, které doma Chelsea vyhrála 2:1. Po hříchu to byl ale Drogbův teprve druhý přesný zásah v letošní sezóně...

Článek

„Nezapomeňte, že jsme druzí v Premier League a za to vděčíme právě Nicolasovi, jenž střílí branky,“ řekl Scolari po vítězném utkání proti překvapení z Rumunska v narážce na Anelkových patnáct přesných zásahů v letošní sezóně a pokračoval: „Drogba je velmi důležitý, zároveň je to jeden z nejlepších útočníků na světě, ale já musím uvažovat o Anelkovi.“

Drogba a Anelka bok po boku nastoupili pouze ve dvou zápasech v letošní sezóně. Scolari totiž není přesvědčen o jejich přínosu pro tým, pokud hrají jako útočná dvojice. „Je mojí prací rozhodnout, zda hrát se dvěma hrotovými útočníky, nebo vybrat hráče, který je pro Chelsea lepší,“ doplnil Brazilec ve službách londýnského klubu.

Drogba toho letos moc nenahrál

„Každý ví, že Drogba absentoval v předsezónní přípravě. Poté, co začal hrát, se hned zranil a po dalším startu opět a následně byl potrestán na tři utkání za vhození mince do hlediště. Nyní začíná znovu. Co mohu dělat,“ řekl Scolari, jenž má v týmu i českého reprezentačního gólmana Petra Čecha.

Na obranu Drogby vystoupil kapitán Blues John Terry. „Je skvělé, že je Didier zase zpátky. Umí podržet míč, ale stejně tak dobře s ním dokáže hrát. Je na tom dobře jak po fyzické, tak i po psychické stránce a my všichni jsme za to šťastní,“ všiml si Terry.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články