Hlavní obsah

Carragher překonal rekord ve vlastních gólech, má jich už sedm

LIVERPOOL

Fotbalista Jamie Carragher z Liverpoolu se od minulého víkendu může definitivně chlubit titulem nejlepšího střelce vlastních branek. Když totiž v sobotu neomylně umístil pod břevno vlastní branky centr jednoho z hráčů Hullu, byl to už jeho sedmý "vlastenec" v kariéře. Víc si jich podle dostupných informací v moderním fotbale nikdo nedal.

Článek

Carragher se letos rozstřílel, během podzimu se do vlastní sítě trefil už podruhé. Listopadovým gólem v zápase s Tottenhamem se dotáhl na dosud vedoucí Jamajčana Franka Sinclaira a Angličana Terryho Butchera. Vzápětí navíc přidal šestou vlastní branku i Richard Dunne z Manchesteru City. Už tehdy nad nimi Carragher vyčníval alespoň unikátně zápornou bilancí čtyř gólů do správné a šesti do nesprávné branky; teď ale konkurenci trumfl i v absolutním čísle.

Liverpoolský odchovanec se v kariéře trefil šestkrát v anglické lize a jednou domácím poháru. I když statistici vlastní góly obvykle neevidují, měl by být podle všech zatím známých zdrojů Carragher největší pohromou pro vlastní brankáře v moderním fotbale. V žádné ze silných soutěží se nepodařilo najít někoho "úspěšnějšího".

Jen jistý Billy Balmer z Evertonu si na konci 19. století nasázel osm branek v jediném zápase, udělal to ale prý úmyslně. Stejně tak si naschvál nastříleli góly i hráči madagaskarského klubu Stade Olympique L'Emyrne, kteří si v roce 2002 na protest proti sporné penaltě nastříleli během jediného zápasu 149 vlastních branek. Tamější svaz ale stejně zápas anuloval, zatímco Carragher si svých sedm "zářezů" připsal v dobré víře a snaze bránit.

Reklama

Související témata: