Hlavní obsah

Southampton se chce zbavit Skácela, už si sehnal náhradu

SOUTHAMPTON

Působení českého fotbalisty Rudolfa Skácela v anglickém Southamptonu se zřejmě blíží ke svému konci. Jeho tým totiž bojuje o přežití nejen se soupeři ve druhé lize, ale i s neúprosnými věřiteli. Média očekávají, že se zadlužený tým během ledna pokusí zbavit nejlépe placených hráčů včetně Skácela. Za něj si Southampton ve čtvrtek dokonce obstaral náhradu v podobě mladého Lee Molyneuxa z Evertonu.

Článek

Rok 2008 byl pro Skácela hodně zvláštní. Už vloni v lednu se jeho smlouvy chtěl Southampton zbavit, a tak jej poslal na hostování do Herthy Berlín. Když se vrátil do Anglie, dohodli se kluboví funkcionáři na přestupu do Ipswiche, jenže Skácel odmítl. A vzápětí byl vyřazen z kádru, do nějž se vrátil až v říjnu. Tou dobou už se někdejší prvoligový tým nacházel hluboko v pásmu sestupu a chyběl mu byť jen jediný levý obránce. Nakonec jej našel ve Skácelovi.

Teď už to ale neplatí. Vedení totiž na Nový rok angažovalo na levý kraj obrany devatenáctiletého Molyneuxa z rezervního týmu Evertonu a očekává se, že navzdory mládí a malým zkušenostem nebude jen zahřívat lavičku. Skácel je podle místního deníku Southern Daily Echo nejlépe placeným hráčem týmu, konkuruje mu už jen polský reprezentant Marek Saganowski.

Southampton nemá na rozhazování

Devětadvacetiletý Skácel přišel na jih Anglie v létě 2006 za 1,6 miliónu liber (asi 45 miliónů korun) ze skotských Hearts a podepsal čtyřletou smlouvu. Tehdy klub ještě rozhazoval a věřil v brzký návrat do nejvyšší soutěže. Jenže místo toho se teď bojí sestupu do třetí ligy a ředitel Rupert Lowe šetří, jak jen může.

"Co na tom, že je Skácel jejich nejlepší obránce. Může si ho Lowe dovolit držet? Ne," napsal v komentáři Southern Daily Echo s tím, že je zřejmé, kdo z klubu odejde.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články