Hlavní obsah

Chelsea chce ve šlágru oplatit Manchesteru loňské porážky

V anglické fotbalové Premier League se schyluje k dalšímu vzájemnému zápasu dvou týmů z „Velké čtyřky“. Třetí Manchester United přivítá na Old Trafford v repríze loňského finále Ligy mistrů druhou Chelsea. V brance hostů by se měl představit i reprezentační brankář Petr Čech, jenž bude chtít se svým týmem oplatit Manchesteru loňskou porážku ve finále Champions league a celkovou prohru v anglické nejvyšší soutěži.

Článek

Chelsea zažila v loňském roce vydařenou sezónu. Ale ve dvou pro Blues nejdůležitějších soutěžích, Lize mistrů i Premier League, byl jeden tým lepší. Manchester United. Ve vzájemném zápase 21. kola budou chtít svěřenci Felipeho Scolariho Manchesteru oplatit loňské porážky.

Chelsea ale na stadiónu Manchesteru nečeká snadný úkol. Tým Alexe Fergusona je totiž na koni. A nic na tom nemění ani prohra v Carling Cupu s Derby County. V Premier League totiž neprohrál sedm zápasů v řadě. Chelsea se naopak trápí. Z posledních sedmi zápasů v anglické nejvyšší soutěži čtyřikrát remizovala a jednou prohrála. V posledním soutěžním utkání navíc nestačila v FA Cupu na třetiligový Southend.

„V poslední době jsme ztratili několik bodů, ale všichni víme, co by pro nás znamenalo, kdybychom zvítězili. Už se nám několikrát podařilo prolomit jejich obranu. Prostě musíme hrát svou hru. Máme hráče na to, abychom je (Manchester) porazili. Už jsme to několikrát ukázali a nyní to musíme ukázat znovu,“ burcuje před zápasem Frank Lampard.

Do sestavy Manchesteru se vrací Ferdinand

Zadní řady loňského mistra však budou opět zpevněny. Po problémech se zády by se měl do sestavy Manchesteru totiž vrátit kapitán týmu Rio Ferdinand. Jeho parťák ve stoperské dvojici Nemanja Vidič se na zápas těší. „Víme, co zápas znamená pro oba týmy a my se na to těšíme. Bude to velké utkání a my uděláme všechno pro to, abychom zvítězili,“ citovala Srba stránka goal.com.

Velká pozornost českých fanoušků bude opět upřena na reprezentačního brankáře Petra Čecha. Toho po posledním ligovém utkání proti Fulhamu kritizoval trenér Chelsea Felipe Scolari. I přesto by neměl Čech v základní sestavě Chelsea chybět. Českého gólmana může těšit alespoň to, že ho světově uznávaní fotbalisté Messi, Agüero a Zanetti zvolili v anketě evropské fotbalové unie UEFA za nejlepšího brankáře loňského roku.

V průběhu týdne na sebe upozornil také nejlepší hráč loňského roku Cristiano Ronaldo z Manchesteru United, když při cestě na trénink naboural v tunelu se svým ferrari. Portugalská hvězda letos poněkud zaostává za očekáváním. Přesto je s osmi brankami nejlepším střelcem svého týmu. Tabulce vévodí se čtrnácti zásahy Nicolas Anelka z Chelsea. Jestli se podaří Ronaldovi svou sbírku úspěšných zářezů rozšířit, se fanoušci dozvědí v neděli.

Zápas třetího Manchesteru United, který má dva zápasy k dobru, a Chelsea začíná v 17:00. Přímým přenosem jej vysílá Nova Sport.

Reklama

Související témata: