Hlavní obsah

Kouč Chelsea Scolari: V boji o titul jsme dostali velkou ránu

PRAHA/LONDÝN

Fotbalisté Chelsea nebudou příliš v dobrém vzpomínat na zápas 21. kola anglické Premier League proti Manchesteru United. Z Old Trafford odjeli svěřenci Luize Felipe Scolariho s prohrou 0:3. Podle Scolariho utrpěla Chelsea s Čechem v brance těžkou ztrátu v boji o mistrovský primát. „Nepřijeli jsme do Manchesteru s cílem odehrát něco takového...,“ hledal Scolari těžko slova.

Článek

Pro londýnský klub byla porážka v Manchesteru první letošní venkovní prohrou, navíc se hostům ani jednou za celý zápas nepodařilo vystřelit na branku. Blues po prohře ztrácejí na vedoucí Liverpool už čtyři body, třetí Manchester má pouze o bod míň než Scolariho výběr a navíc dvě utkání k dobru. Brazilský kouč však boj o titul nevzdává. „Nemyslete si, že když prohrajeme jeden zápas, že je všemu konec. Do závěru ligy zbývá 17 utkání a my budeme bojovat až do toho posledního,“ řekl pro BBC.

„Nikdy nevíte, co se může stát, ale pokud bychom v příštích třech nebo čtyřech zápasech hráli jako na Old Trafford, nemůžeme pomýšlet na vítězství,“ byl si vědom špatného výkonu Scolari a dodal: „Nyní nadešel ten správný čas přemýšlet o budoucnosti. Buď můžeme vše ztratit, nebo budeme chlapi a zlepšíme se.“

Jedna výhra z posledních pěti zápasů

Pokud chtějí Blues pomýšlet na titul, mělo by zlepšení přijít co nejdříve. Z posledních pěti zápasů se totiž londýnský klub pouze jednou radoval z vítězství! "K nedělnímu zápasu se dá říci jediné, že to byl z naší strany úplně nepovedený den," řekl na svých webových stránkách Petr Čech.

„Manchester byl v neděli lepší než my. Doufali jsme, že vyhrajeme, ale nepovedlo se,“ smutnil Scolari. Zápas podle něho rozhodl gól Vidiče ze závěru prvního poločasu. „Do té doby jsme hráli velmi dobře, branka ale vše změnila,“ hledal příčiny neúspěchu.

Nepomohl ani Anelka

Po přestávce nasadil Scolari do hry druhého útočníka, kterým byl nejlepší ligový střelec Nicolas Anelka. Ani to však nepomohlo... „Soupeř hrál ve druhém poločase uvolněně. My jsme se snažili tlačit dopředu, čímž samozřejmě vznikaly okénka v obraně,“ řekl na závěr.

Jeho protějšek na trenérské lavičce Sir Alex Ferguson byl po jednoznačném vítězství nadšený. „První z těžkých domácích zápasů jsme zvládli na jedničku. Nyní nás však čekají další, které potřebujeme vyhrát. Proti Wiganu to nebudeme mít vůbec jednoduché, protože v poslední době hraje ve fantastické formě. Následovat bude Bolton, což také nebude vůbec snadné utkání. Leden je pro nás velmi důležitým měsícem. Myslím, že budeme hrát celkem osm zápasu, což pro nás bude velkou zkouškou,“ nechal se slyšet Ferguson.

Reklama

Související témata: