Hlavní obsah

Manažer Manchesteru City Hughes: Robinho se vrátí

PRAHA/MANCHESTER

Manažer fotbalového Manchesteru City Mark Hughes potvrdil, že se Robinho příští týden vrátí k mužstvu a opět začne normálně trénovat. Brazilský útočník je momentálně ve své rodné zemi, kde oslavuje 25. narozeniny. Pro svůj výlet však nedostal od klubu povolení a podle médií mu hrozí i několikamiliónová pokuta.

Článek

Hughes se na oficiálních stránkách klubu nechal slyšet, že Robinhovi odlet z Tenerife, kde je klub na tréninkovém kempu, do Brazílie nepovolil. „Robinho opustil tým bez povolení. Odjel kvůli rodinným záležitostem, které potřeboval vyřídit. Nyní není reálné, aby se vracel na Tenerife, proto přijede o víkendu přímo do Manchesteru,“ nechal se slyšet Hughes na stránkách goal.com.

„Až se vrátí, tak si s ním sednu a řeknu mu, co si o tom všem myslím. Potom se rozhodnu, co dál. Telefonoval mně a je si vědom, že celou situaci musíme vyřešit - a také vyřešíme. Potom budeme pokračovat,“ řekl Hughes a dodal, že Robinho zřejmě cítil potřebu vyřešit doma nějaké záležitosti. „Naneštěstí se rozhodl odjet do Brazílie,“ poznamenal kouč.

Odlet Robinha nemá s Kaká nic společného

Manažer aktuálně jedenáctého celku anglické Premier League vyvrátil spekulace o tom, že Robinho opustil tým v souvislosti s nevydařeným přestupem jeho krajana Kaká z AC Milán. „Robinho byl už v letadle, když se rozhodlo, že Kaká nepřijde. Lidé se snaží spojovat různé věci, aby klub poškodili," rozčiloval se Hughes.

Důvodem Robinhova odjezdu může být také fakt, že Premier League nemá zimní přestávku, tak jako většina evropských lig. Robinho není prvním ani posledním Jihoameričanem, který bez dovolení opustil klub, nebo se bez předchozího upozornění vrátil z dovolené se zpožděním. Něco takového se "povedlo" i bývalému útočníkovi Slavie Praha Gaúchovi, jenž se před dvěma lety vrátil o týden později z dovolené, za což vyfasoval pokutu.

Reklama

Související témata: