Hlavní obsah

Eduardo je po dlouhé pauze připraven nastoupit za Arsenal

LONDÝN

Chorvatský útočník Eduardo da Silva je připraven vrátit se po jedenácti měsících do prvního týmu Arsenalu. Pětadvacetiletý fotbalista, který nehrál kvůli vážné zlomenině levé nohy, se na trávník vrátil v rezervním týmu londýnského klubu loni v prosinci a ve středu proti rezervě Stoke City (2:2) odehrál poprvé celý zápas.

Článek

"Celý zápas jsem nehrál hodně dlouho a je skvělé, když vím, že vydržím na hřišti devadesát minut. Teď už jen čekám na svou šanci," citovala agentura Reuters Eduarda. "Jsem mnohem silnější než dřív a myslím, že jsem připraven vrátit se do prvního týmu," dodal rodák z Rio de Janeira.

Eduardo je přesvědčen, že těžké zranění, kdy mu protihráč skluzem způsobil otevřenou zlomeninu, na něm nenechalo nejmenší stopy. "Jsem připraven psychicky i fyzicky," prohlásil.

Chorvatský reprezentant mohl ve středu v duelu se Stoke oslavit první gól po dlouhé pauze, rozhodčí však jeho branku v 87. minutě kvůli ofsajdu neuznali. "Gól přijde. Jsem hlavně rád za každých 90 odehraných minut, protože jsem potřeboval nabrat kondici. Teď to navíc bylo na těžkém terénu a v dešti," dodal Eduardo.

Reklama

Související témata: