Hlavní obsah

Benitez po remíze s Evertonem v FA Cupu: Jen jeden tým chtěl vyhrát

Fotbalový trenér Liverpoolu Rafael Benitez byl po nedělním utkání 4. kola anglického FA Cupu proti Evertonu rozmrzelý, když soupeři vyčítal pasivitu, a zazlíval mu, že si na Anfield Road přijel uhrát remízu. „Jeden tým se snažil vyhrát, zatímco ten druhý se snažil neprohrát,“ řekl na serveru Sky sports španělský kouč domácích.

Článek

Joleon Lescott byl v neděli tím, kdo pro hostující Everton otevřel skóre, když se prosadil hlavou ve 27. minutě. O tom, že se po deseti dnech bude utkání 4. kola Anglického poháru v Goodison Parku opakovat, rozhodl úspěšnou trefou ve druhé půli záložník Reds Steven Gerrard

„Jeden tým se snažil vyhrát, zatímco ten druhý se snažil neprohrát,“ zhodnotil jednoduše zápas na hřišti Liverpoolu domácí kouč Benitez. „Dominovali jsme v celém zápase. Vše jsme měli pod kontrolou. Soupeře jsme pustili jen do jedné šance, čehož dokázal využít,“ dodal španělský stratég na lavičce druhého týmu nejvyšší anglické ligy.

„Oni si přijeli pro remízu, my jsme se snažili vyhrát,“ zopakoval domácí kouč. „Je těžké hrát proti týmu, který má deset hráčů za míčem. Přesto jsem s naším výkonem spokojený. Víme, že se některé týmy pokouší o totéž a chtějí jen bránit. Nám se v tom případě musí podařit soupeře znervóznit a vlétnout na něj,“ dodal osmačtyřicetiletý trenér.

I tak si ovšem Benitez nedokáže představit, že by se jeho celek měl častokrát potkávat s takovou soupeřovou taktikou. „Nicméně jsem rozrušený z toho, jak si budeme počínat. Jestli vyhrajeme nebo ne. Ještě nikdy jsem tady takto nehrál. Nestalo se tomu tak ani, když jsem trénoval Valencii, možná někdy v Extramaduře,“ ohlédl se Benitez za svými bývalými působišti.

Vítěz odvetného utkání mezi Evertonem a Liverpoolem se utká v pátém kole FA Cupu s Aston Villou či Doncasterem.

Reklama

Související témata: