Hlavní obsah

Beckham byl z gólu nadšený, Berlusconi ho chce v AC udržet

PRAHA

Anglický fotbalista David Beckham, jenž je v týmu AC Milán na hostování z Los Angeles Galaxy, se v neděli poprvé trefil v italské Serii A, když přispěl jednou brankou k výhře nad 4:1 nad Bolognou. Na vlně euforie se s ním svezl i majitel milánského giganta Silvio Berlusconi, jemuž se nechce anglickou hvězdu pouštět zpět za moře.

Článek

„Nejdůležitější je, že jsme vyhráli,“ řekl pro Sky Italia Beckham. „Myslím, že jsme odehráli dobré utkání, snažili jsme se hrát svou hru. Je to skvělý pocit vstřelit svou první branku. Tento dres si nechám na památku,“ dodal anglický záložník, jenž pečetil konečné skóre 4:1. Před ním se za AC jednou trefil Seedorf a dvakrát Kaká.

Beckham v této souvislosti nastínil i touhu zůstat na Apeninském poloostrově déle, než jen do března, kdy mu z LA končí hostování. „V tuto chvíli si působení tady náramně užívám. Jsem v jednom z nejlepších klubů na světě. A vítězství v tomto utkání nám dává sebevědomí pokračovat,“ nechal se slyšet třiatřicetiletý fotbalista.

Ancelotti i Berlusconi chtějí Beckhama udržet

Ve svém týmu by ho rád i nadále viděl kouč Rossoneri Carlo Ancelotti. „Jestli řekl ´uvidíme´, znamená to, že nad touto možností uvažuje,“ myslí si italský kouč. „Z tohoto pohledu máme my svázané ruce, protože jeho kontrakt mluví jasně. Na naší straně s tím nemůžeme dělat nic, on může. Se svým americkým týmem si tuto otázku musí vyřešit,“ dodal.

Beckhamovy výkony v dresu AC by s potěšením i nadále sledoval šéf milánského velkoklubu Silvio Berlusconi. „Beckham je šampión. Budeme se snažit přimět ho zůstat,“ řekl na rovinu pro sportmediaset.it nejvyšší muž v hierarchii italského týmu.

Reklama

Související témata: