Hlavní obsah

Ne Cristiano Ronaldo, ale Gerrard je nejlepším fotbalistou světa

PRAHA

Zapomeňte na portugalskou hvězdu Manchesteru United Cristiana Ronalda. Nejlepší hráč současného světa je totiž záložník Liverpoolu Steven Gerrard. To si alespoň myslí fotbalová legenda Zinedine Zidane. Bývalý kapitán Francie sklonil anglickému reprezentantovi poklonu poté, co Liverpool v úterý přejel jeho bývalý klub Real Madrid v Lize mistrů 4:0.

Článek

„Jestli je nejlepší na světě? Možná se mu nedostává takové pozornosti jako Lionelu Messimu a Cristianu Ronaldovi, ale ano, mohl by být,“ nechal se pro Daily Mail slyšet slavný Francouz Zidane, jenž v dresu Realu Madrid odehrál od roku 2001 pět sezón a devětačtyřicetkrát se zapsal mezi střelce.

Právě Bílý balet se musel v úterý uklonit před hráči Liverpoolu, když na Anfield Road podlehl domácím po debaklu 0:4. Pro Real tak letošní pouť pohárovou Evropou skončila už v osmifinále Champions League. Zidane neměl problém po shlédnutí zápasu označit strůjce postupu Reds. „Když v týmu nemáte Stevena Gerrarda, jenž je hnacím motorem, může to ovlivnit celý tým,“ je si vědom bývalý špílmachr alžírského původu.

Gerrard jako Makelele

„Když jsme s Realem vyhrávali domácí ligu a evropské poháry, vždy jsem říkal, že Claude Makelele byl naším nejdůležitějším hráčem. Já, Luis Figo a ani Raul bychom bez Claudea nikdy nedokázali to, co se nám povedlo. A stejné je to se Stevenem Gerrardem,“ poznamenal Zidane.

„On dokáže skvěle přihrát, vybojovat míč a skórovat. Co je ale nejdůležitější, Steven dodává svým spoluhráčům okolo sebe ohromné sebevědomí. To se nemůžete naučit, s tím se prostě musí fotbalista narodit,“ řekl na závěr dnes šestatřicetiletý bývalý hráč.

Reklama

Související témata: