Hlavní obsah

Srdeční zástava, smrt, zármutek. Klub připravil klip na rozloučenou

Londýn

Tradiční představení pro diváky je minulostí. Anglický fotbalový klub Crystal Palace přišel o zvířecího maskota, samice orla bělohlavého Kayla uhynula v osmadvaceti letech. Klub ji připomněl v klipu na rozloučenou, jako by šlo o věrného fanouška či zasloužilého člena.

Orlice Kayla, maskot Crystal PalaceVideo: @ facebook Crystal Palace

 
Článek

„Leť vysoko, Kaylo?" je napsáno pod záběry, které klub připravil po uhynutí orlice. Ta byla symbolem týmu z londýnského Selhurst Parku dlouhých deset let.

Minulý měsíc už ale nebyla v pořádku a její stav se nelepšil. Uhynula na srdeční zástavu. Osmadvacet let pro orla v zajetí je podle odborníků požehnaný věk.

Kayla, kterou si klub kdysi pořídil, aby potvrdil, že jeho symbolem a součástí znaku je právě orel, před každým domácím zápasem létala nad hřištěm a pro diváky byla neodmyslitelnou součástí atmosféry. Fanoušci si ji oblíbili, v poslední době dokonce přispívali ve sbírce na její záchranu. Marně.

"Jsme zarmouceni, ale snažíme se uklidnit alespoň tím, že už nežije s bolestí, a doufáme, že krouží nad námi a konečně se znovu shledala se svou sestrou," uvedl klub dojemně na svém webu.

Reklama

Související témata: