Hlavní obsah

Manchester vyhrál v Middlesbrough a míří za titulem

LONDÝN

Fotbalisté Manchesteru United se opět o kousek posunuli k obhajobě triumfu v Premier League. Ve 35. kole zvítězili svěřenci Alexe Fergusona na hřišti Middlesbrough 2:0 a v tabulce mají před druhým Liverpoolem náskok šesti bodů. O góly Manchesteru se postarali Giggs a Park.

Článek

Fotbalisté Manchesteru obhajují kromě vítězství v Premier League také loňské vítězství v Lize mistů. Rudé ďábly čeká v úterý odvetné semifinále Champions League s Arsenalem a Ferguson se proto rozhodl některé opory šetřit. Jen na lavičce náhradníků tak zůstal Ronaldo a úplné volno dostali brankář Van der Sar a obránce Rio Ferdinand.

Ale na hřišti to příliš poznat nebylo. Favorit měl od začátku zápasu více ze hry, v útoku řádil zejména Rooney. Skóre se poprvé měnilo na začátku 25. minuty, když veterán Giggs napřáhl těsně za hranicí pokutového území a křížnou střelou překonal domácího brankáře Jonese.

Na začátku druhé půle mohl zvýšit Macheda, ideální přihrávku aktivního Rooneyho ale poslal pouze mimo branku domácích. Anglický reprezentant vybídl ke skórování v 51. minutě také Parka, který zvýšil po přímočaré akci na konečných 2:0.

Chelsea se dotáhla na Liverpool 

Na Liverpool se bodově dotáhla Chelsea, která porazila v londýnském derby Fulham 3:1. Úvodní branku vstřelil po rozebrání hostující obrany už v 50. sekundě utkání francouzský kanonýr Anelka. Vedení však Chelsea vydrželo jen tři minuty, než útočník Fulhamu Nevland z úhlu prostřelil Petra Čecha.

Reprezentační brankář, kterému nepříjemný míč proklouzl pod rukavicemi, inkasoval poprvé po třech zápasech. Třetím gólem uzavřel hektickou desetiminutovku další Francouz Malouda, který tvrdou ranou zblízka vrátil vedení na stranu Chelsea. Výhru domácích, kteří ve středeční semifinálové odvetě Ligy mistrů přivítají na Stamford Bridge Barcelonu, pečetil v druhém poločase Drogba.

Arsenal vyhrál v Portsmouthu jasně 3:0, prodloužil svou ligovou neporazitelnost na 21 zápasů a už nemůže přijít o čtvrté místo zajišťující start v Lize mistrů. Hosté dominovali i bez několika opor, které trenér Wenger šetřil na úterní odvetný zápas Ligy mistrů proti Manchesteru United. Dvakrát v zápase skóroval Dán Bendtner, gól si připsal i jeho mexický kolega z útoku Vela. Mladou sestavu Arsenalu vedl jako kapitán Rus Aršavin, zimní posila z Petrohradu.

West Ham s Radoslavem Kováčem v sestavě uspěl na hřišti Stoke, kde vyhrál po brance útočníka Tristána 1:0 a zůstává sedmý. Dařilo se i Manchesteru City, který porazil Blackburn 3:1 a potřetí za sebou v lize vyhrál. Ve všech třech posledních zápasech skóroval brazilský útočník City Robinho.

Premier League, 35. kolo:
Middlesbrough - Manchester United 0:2 (25. Giggs, 51. Park), Chelsea - Fulham 3:1 (1. Anelka, 10. Malouda, 53. Drogba - 4. Nevland), Manchester City - Blackburn 3:1 (27. Caicedo, 34. Robinho, 45.+1 Elano z pen. - 66. Andrews), Portsmouth - Arsenal 0:3 (13. a 40. z pen. Bendtner, 56. Vela), Stoke - West Ham United 0:1 (33. Tristán), Tottenham - West Bromwich 1:0 (43. Jenas), Wigan - Bolton 0:0.

Reklama

Související témata: